XIX Варненска студентска Универсиада

XIX Варненска студентска Универсиада
User Rating: 0 (0 votes)

111x111Студенти от всички университети в града могат да се включат в състезания по 9 вида спорт по време на XIX Варненска студентска Универсиада. Организатори на събитието са Община Варна, звената по спорт във висшите учебни заведения и студентските съвети. Надпреварите по волейбол за мъже и жени, баскетбол и стрийтбол 3х3 за жени, мини футбол за мъже и жени, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг, ще се проведат в периода от 14 до 28 април.

Традиционно спортът плуване ще се проведе в Плувен комплекс „Приморски“ на 21 април, в което участие вземат около 100 студенти.
Всички студенти, които иска да се включат в спортните събития, могат да се обърнат към звената по спорт в университетите или към студентските съвети. Подробна програма може да бъде намерена на www.sportvarna.com . Официалното награждаване и закриване на XIX Варненска Универсиада ще се състои на 28 април от 18.00 ч. в Юнашкия салон.

Крайно комплексно класиране:
1. Медицински Универсиет – 570 т
2. Висше Военно – Морско Училище – 431 т
3. Икономически Университет – 384 т
4. Технически Университет – 234 т

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>