WADA прекратява разследването за допинг на 95-те руски спортисти

WADA прекратява разследването за допинг на 95-те руски спортисти
User Rating: 0 (0 votes)
фото: The Sydney Morning Herald

В миналогодишния си доклад за допинг-злоупотреби в руския спорт, независимият експерт на WADA Ричард Макларън твърди, че пробите на руснаците от Сочи съдържат следи от външно отваряне и че като цяло в машинации с допинга, включително и подмяна на проби, са били въвлечени повече от хиляда руски спортисти между 2012-2015г.
Според доклад, публикуван на 12 септември в The New York Times, става ясно, че WADA прекратява разследването на 95-те руски спортисти от доклада на Макларън, тъй като не открива убедителни доказателства за нарушения  на антиидопинговите правила.
„Григорий Родченко, който е важен свидетел и може да подкрепи тезата в доклада на комисията, не е на разположение да свидетелства по причини, които са извън контрола на WADA или независимата комисия“ – четем в писмото на WADA.
Така WADA губи един от основните си свидетели.  
Въпросът за възстановяването на РУСАДА (руската антидопингова агенция), която през ноември 2015 беше призната за несъответстваща на кодекса, трябва да се разгледа на заседанието на съвета на учредителите на WADA на 16 ноември в Сеул.

източник: The New York Time

WADA 2017 95 rsn

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>