USA Swimming с временна резолюция за преминаване в нов клуб без изчакване

USA Swimming с временна  резолюция за преминаване в нов клуб без изчакване
User Rating: 0 (0 votes)
фото:
Overdrive Magazine

Заради огромните опустошения и щети на ураганите Харви и Ирма USA Swimming прие резолюция, според която временно (за период от една година) отпада правилото за 120-дневен ограничителен период за преместване и участие с нов клуб. Ураганите са нанесли щети на много тренировъчни обекти в южните части на Щатите, което възпрепятства нормалния тренировъчен процес на клубовете там и много състезатели са „разселени“ не само от домовете си, но и от клубовете си. USA Swimming смята че възстановяването след ураганите включва и позволяване на „разселените“ спортисти да бъдат включени в отборите на други клубове и затова предприема временна отмяна на правилото за 120-те дни и позволяване включване в новия клуб веднага. Резолюцията влиза в сила незабавно със срок на действие до септември 2018г.

Въпросното правило на USA Swimming гласеше, че състезателите трябва да изчакат 120 дни, за да могат да бъдат включени в нов клуб и да участват от името на клуба в състезания. В повечето случаи състезателите могат да се състезават „непривързани“ към клуб, но това не им позволява да участват в щафетите на клубовете.

Сега може да се очаква голямо наддаване за определени състезатели.

Такава резолюция някак си е неприложима за нашите географски ширини. Дано не се налага …
източник: swimswam.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>