TritonWear или как да си в крак със съвременната наука в плуването

TritonWear или как да си в крак със съвременната наука в плуването
User Rating: 5.7 (1 votes)

Съвременната спортна наука и технически възможности са стигнали доста далеч в сравнение с най-близкото минало. За да си елитен плувец, освен здравата работа в басейна и залата, е необходимо и научно обосновано ръководство. За професионално воденият спортист компетентният и опитен треньор е задължително условие, но вече не е достатъчно да се разчита единствено на неговата субективна обратна връзка.
За да се открият минусите и плюсовете, къде трябва да се пипне, какво да се промени, върху кое да се работи е просто задължително да се правят сравнителни анализи както на собствените плувания, така и с тези на конкурентите. И тук на помощ идва платформата TritonWear, която разностранно и професионално подпомага треньори и плувците им, ползвайки най-модерна база данни и сравнителни анализи на различни параметри от представянето на плувеца. Поглед върху механизмите на плуване, безпристрастна обратна връзка, регулярно проследяване на тренировките на спортистите и споделянето на резултатите с тях многократно повишава ефективността на тренировъчния процес без загуба на време и безсмислено въртене на километри. Използването на системата TritonWear позволява да се увеличи и подобри обратната връзка между треньор и състезатели, особено когато става въпрос за по-големи клубове и повече състезатели. Превръща се в необходимост, за да водиш успешно плувен клуб и да постигаш клубни и индивидуални резултати. Повишава се възможността за адаптиране на тренировъчните програми за всеки един спортист, бързо правене на необходимите корекции разчитайки на личните наблюдения базирани на обективни данни.
Платформата предлага многостранни анализи чрез сравняване сплитовете, скорост, крачка, брой загребвания и други показатели.
Разбира се има и ценоразпис, но това си е в реда на нещата.

Сайтът предлага безплатно презентация на възможностите на TritonWear за някои големи плувни състезания, а съответните анализи са допълнителен плюс, ако искате да научите още нещо за елитното плуване и спортисти и да си направите собствени изводи:

World Championships in Budapest 2017

Featured Event: 2017 NCAA Division 1 Finals2016 Olympic Games
2016 USA Olympic Trials
 2016 Arena Pro Series Orlando
и  някои исторически плувания като:

Women’s 100m Free – 1964 Olympics Gold Medal
Women’s 100m Fly – 2000 Olympics Gold Medal
Men’s 200m Free – 2004 Olympics Gold Medal
Men’s 100m Fly – 2008 Olympics Gold Medal
Men’s 4x100m Free Relay – 2008 Olympics Gold Medal
Men’s 200m Back Final – 2009 Australia vs Japan Duel

Специални благодарности на Александър Конкеев за идеята

triton 1

Дон Фрейзър – ОИ 1964 олимпийска титла на 100м св.ст.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>