FINA. Ново бюро. Нови дисциплини в щафетите.

FINA. Ново бюро. Нови дисциплини в щафетите.
User Rating: 5 (1 votes)
На Конгреса в Барселона FINA избра ново Бюро за периода 2013-2017 си с нов рекорден брой делегати от 170 федерации.  Д-р Хулио Маглионе е преизбран за още един мандат от четири години на поста президент на Международната едерация поплуване (FINA).

Конгресът на направи някои малки промени в правилника FINA, а именно одобрение за създаването на Комисия по етиката.

Що се касае до основните правила, делегатите на конгреса в Барселона приеха включването на нови дисциплини в щафетите на 50-метров басейн (смесена  4×100мсвободен стил и смесена 4×100м съчетана) и на 25-метров басейн (4×50м свободен стил и 4×50м съчетана за мъже и жени, и смесена 4×50м свободен стил и съчетана).

Разрешава се и се приема използването на специални подвижни стартови платформи в гръбните дисциплини, които ще елиминират досегашния риск отхлъзгане на старта и ще  предоставят на гърбистите по-равнопоставени условия на самия старт в сравнение с другите дисциплини.

150620131378
 
backstroke2013

платформата
фото: swimmingworldmagazine

фото: fina.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>