FINA и надпреварата за нови технологии в плувните костюми

FINA и надпреварата за нови технологии в плувните костюми
User Rating: 5.5 (3 votes)

Международната федерация по плуване смята да внесе допълнителни изисквания към плувните костюми.
На заседание на Бюрото на FINA са утвърдени протоколите от заседанията на комитетите на FINA , проведени след Световното първенство в Барселона.
„От новите комитети и комисии, сформирани миналата година по време на Световното в Барселона,  е извършена много голяма работа. Членовете на Бюрото са приели решенията на комисиите да бъдат предложени на гласуване на Конгреса на FINA в Казан“.
Едно от решенията се отнася до технологиите, които се използват за изготвянето на плувните костюми. Комисията по утвърждението на костюмите е внесла предложение за приемането на допълнителни правила, изискващи по-строги проверки на текстилните материали, от които се правят плувните костюми.
Професор Ян-Андерс Мансон, глава на техническата комисия на FINA, непосредствено отговаряща за тестирането на плувните костюми, съобщава, че са се появили много нови революционни материали, променящи структурата и качеството си в зависимост от различни фактори, например, под въздействие на температурата и начина на нанасяне на оцветяващите вещества. Оказва се,  характеристиката на костюмите зависи и от това, дали боята е нанесена отгоре, или това е цветът на самата нишка.
Продължава скритата надпревара в технологиите и според Владимир Салников, член на Бюрото на FINA, тя ще се следи отблизо и ще  фиксира, а на този въпрос ще се обръща все по-голямо внимание.

фото: Arena Water Instinct
Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>