DIVING SAFARI и единение с природата

DIVING SAFARI и  единение с природата
User Rating: 0 (0 votes)

RED SEA DIVING SAFARI е водеща туристическа и дайвинг дестинация в южното Червено море. Компанията е основана през 1990г. Водещ екологичен активист на Египет и пионер в развитието на устойчивия туризъм.
Ако искате да се почувствате освободени от еднообразното всекидневие, имате авантюристичен дух, обичате природата, мечтаете да се насладите на морския живот в естествения му вид – един ден просто прекрачете границата и хванете самолета.

Невероятният клип изумява 8,3 млн зрители и предизвиква 7,4 хил коментара в профила на туристическата компания.
Заснет е от Khaled Said (работи за RSDS), който семпло споделя за него: „Най-доброто от най-доброто. Какъв прекрасен ден!“

За детето от клипа (на 2 години и половина) и майка гмуркането се оказва нещо обичайно. Малкият гмурец е бил в морето вече доста пъти от раждането си насам. Майката е професионален инструктор, с тях има още трима инструктори. Това красиво изживяване, да плуваш в естествена морска среда, в компанията на нейните законни обитатели, няма как да не пробуди изконните природни инстинкти на детето и да не създаде трайно чувство за единение с природата.
В коментарите под клипа четем: „Това е най-невероятното и красиво нещо, което съм виждал и това дете ще расте, за да направи невероятни неща.
Това са хора, живеещи в реалния живот, вместо да отидат от 9 до 5 на работа, да се приберат вкъщи и да хванат iPad-а“.

Клипът предизвика остра полемика за разумността и отговорността на родителите и служебните лица, позволили заснемането. Подлага се на съмнение с много остри изказвания безопасността на детето и подходяща ли е възрастта му. Но компанията RSDS уверява, че преди да даде съгласието и съдействието си, е обсъдила с родителите способността на детето да плува и се гмурка свободно, като са били прегледани предишни клипове и кадри. В този ден морето е било много спокойно, осигурен е бил опитен водач и предприети необходимите предпазни мерки. Кадрите са населени от множество делфини, заобикалящи плуващите. Това са въртящи се делфини (spinner dolphins), които идвали по околните рифове през деня, за да си починат след нощния лов. Появата им не била гарантирана, макар да се случвало често. Напълно безобиден и безопасен дори за децата (уверяват от RSDS) са медузите, към които по принцип се отнасяме с неприязън и страх от съприкосновение. В Червено море са специален вид, Лунни медузи, делфините си играят с тях и ги ядат.

Време е да си вземем и нашата порция вдъхновение:


И ако се решите, ето как да стане това: RED SEA DIVING SAFARI

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>