$847 долара глоба за лекаря на дисквалифицирания Парк Те Хуан

$847 долара глоба за лекаря на дисквалифицирания Парк Те Хуан
User Rating: 0 (0 votes)

Лекарят, извършил инжектирането на олимпийския шампион от 2008г. на 400м св.ст.  Пазк Те Хуан, който по-късно беше дисквалифициран за 18 месеца за употребата на допинг, е глобен с $847 долара.
В съда медицинският работник с фамилия Ким (името не се назовава), заявил, че е „отпустителна жертва“ и че Парк Те Хуан бил добре осведомен какво се случва по време на процедурите. Лекарят е признат за виновен в нарушение на медицинския кодекс, но по-сериозните обвинения в причиняване вреда на здравето на плувеца са снети. Съобщава се, че лекарят се намира на свобода и може да продължи с професионалната си практика.
Допинг-пробата на 25-годишния спортист, взета през септември 2014г. няколко седмици преди Азиатските игри в Инчхоне, дава положителен резултат за тестостерон.  По-рано в южнокорейските медии се съобщава, че Парк Те Хуан е преминал през лечение с хипопрактика (вид мануална терапия, форма на алтернативната медицина) в местна клиника, където без неговото знание е инжектиран, в резултат на който се предполага, че се е стигнало до положителния допинг-тест.
Парк Те Хуан печели злато на 400м св.ст. и сребро на 200м. На Игрите в Лондон`2012 печели две сребра (в същите дисциплини). Освен това е и двукратен световен шампион.
Дисквалификацията на Парк Те Хуан влиза в сила на 3 септември 2014г. до 2 март 2016г.

фото: koreatimes.co.kr
виж сродна публикация: И Парк Тае-Хуан спипан с допинг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>