Юлия ЕФИМОВА със световен рекорд! Русия днес отново е щастлива.

Юлия ЕФИМОВА със световен рекорд! Русия днес отново е щастлива.
User Rating: 5 (1 votes)
Днес Юлия Ефимова преодоля 50м бруст в предварителните серии за 29.78 установявайки нов Световен рекорд. Предишното рекордно постижение – 29,80 – беше на Джесика Харди (САЩ) от 2009г.
Юлия Ефимова-1tv

фото: 1tv

Юлия променя стратегията си на плуване. Тръгва малко по-бързо и не се налага да догонва съперничките си. Тук, в Барселона, Ефимова демонстрира едно фантастично плуване. Намира се в изключително добра върхова форма. Световното първенство в рамките на две седмици се явява второ голямо състезание (след Универсиадата), но явно подготовката й е проведена правилно и формата и е запазена. Чувства се добре, има приповдигнат дух и го показва.

Пред журналистите разказва, че днес дори не е направила загрявката си, а плува с рекорд. „Женският бруст прави голям скок, ние счупихме всички рекорди на това Световно първенство. Това е трудно въобразимо! Не знам, какво ще се случи вечерта, може би отново няма

Юлия Ефимова-.eurosport

фото: eurosport

да направя загрявка, щом нещата така се получават толкова добре. Готова съм да плувам още по-добре. Плувах много леко, може би вечета ще успея да подобря времето си. А е възможно да се случи и обратното – не бива да се настройвам по този начин. Може би така и трябва да плувам – без много да му мисля!“

Американският треньор Дейв Сало заяви, че Юлия Ефимова направи Русия щастлива на Световния шампионат по водни спортове. „Тя работи с мен вече три години. На шампионата в Рим също взе злато. Винаги е бола достатъчно добра в бруста, винаги е била много талантлива. През цялото това време та привикна към моя стил на трениране, учеше езика. Това отне известно време. Конкурираше се с Джесика Харди и Ребека Сони и тренираше заедно с тях при мен. И най-накрая се случи. Очаквах този резултат от нея“ – споделя Сало пред журналистите. Един от най-големите треньори в днешно време отбелязва още, че му харесва как Ефимова се отнася към работата си: „Тя изпитва наслада от това, което прави, наслаждава се от спорта“.

Юлия Ефимова-sportbox.ru

фото: sportbox.ru

Дейв Сало смята, че рекордът на Юлия Ефимова на 50м бруст, поставен в сериите, няма да бъде обновен във финала. Според него борбата там ще бъде за златото. „Както показва практиката, на този световен шампионат рекордите се правят в сериите и полуфиналите, а във финалите борбата е за победата“ – казва Сало пред журналисти. „Смятам, че Рута (Мейлутите), Джесика Харди и Юля(Ефимова) ще се интересуват именно от борбата за златото. Да се постави рекорд при такава ситуация е трудно. Бих се учудил, ако те успеят да обновят времето на Юлия в полуфинала“ – уточнява специалистът.

Вчера Юлия Ефимова взе златото в дисциплинта 200м бруст, като изпревари световната рекордьорка Рике Педерсън от Дания. По думите на Ефимова, Педерсън се прекършила психически, тя и плакала, и се радвала. Двете говорили за това, че Педерсън плува бързо, само когато плува сама. Когато до нея плува друг – показва по слабо време. Юлия Ефимова смята, че е изпълнила целта си – взела е златото, но е разстроена и разочарована, защото се е готвила да направи световен рекорд, но не успява.

Юлия Ефимова не вярва рекордът на Рике Педерсън на 200м бруст да се задържи дълго. Самата Ефимова била готова да го преодолее. Следва половин година къс басейн, но за следващата година Ефимова е убедена, че рекордът ще падне.

 

 

 

 

 

Юлия Ефимова-newsfiber

.

.

.

.

.

Юлия Ефимова-.yahoo2

фото: yahoo

 

 

 

 

 

 

.

.

Юлия Ефимова-.yahoo

фото: yahoo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

фото горе: vk

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>