Юлия Ефимова: категорично отхвърлям обвиненията в приемане на допинг

ефимова rsport.ru
User Rating: 5.9 (1 votes)

„Скъпи приятели!

Сигурно вече сте чули или чели, че имам положителни допинг проби. Това наистина е така. Пробите взети от мен през февруари в Лос Анжелис показаха наличието на мелдоний.

Съжалявам, че узнахте за това не от мен лично. Някой много побърза да предаде на журналистите конфиденциална информация.

Съжалявах, че донесох негативни емоции на своите близки и приятели, на хората и компаниите, които ми помагат, и най-вече – на вас, моите фенове.

Аз съм професионален спортист и чудесно осъзнавам, че нося пълна отговорност за всичко, което се намира в моя организъм. И сега искам да съобщя няколко факта, за да сте наясно с произтичащото.

Първо. Не съм получавала никакви оповестявания, че мелдоният от 1 януари 2016 е включен в „Списъка на забранените препарати“. Нито едно. Нито от руските, нито от международните организации. Нито в електронна, нито в устна форма.

Второ. За последен път съм приемала „Мелдоний“, когато той беше легален и разрешен. Употребявах го по медицински показания. Употребявах го, като внимателно прочетох инструкциите. По какъв начин следите от Мелдоний се оказаха в пробите, взети месеци след завършване на курса, сега анализират експертите.
Трето. В моята спортна биография имаше случка, когато заради собствената си глупост изтървах година и половина. Оттогава особено внимателно контролирам всичко, което попада в моя организъм. И гарантирам, че всички препарати, които съм приемала и приемам, са разрешени.

Категорично отхвърлям обвиненията в приемане на допинг. В момента се готвим за слушанията на моето дело. Настроени сме да спечелим пълно снемане на обвиненията и да докажем, че не съм нарушавала антидопинговите правила.

И още… Аз продължавам да тренирам – с надеждата, че ще се състезавам на Олимпийските игри в Рио“

Вижте видеото на заявлението на Ефимова

„Досега се твърдеше, че той оставя следи в организма от 6 до 48 часа. Само че, нещата може да претърпят тотална промяна и да се наложи УАДА да признае, че е сбъркала.

Според изследвания на руската медико-биологична агенция (ФМБА) се доказва, че срокът на действие на веществото мелдоний в организма продължава до 6 месеца, а не от няколко часа (6 до 48 ч.)“///www.bgathletic

2 Comments

  1. румен атанасов  /  22.03.2016, 17:53 Reply

    Много жалко за Юлия.Сега се отваря пътя за Рута или някоя американка.Янките си отмъщават за провала в Сочи когато руснаците ги биха като брашнян чувал на Зимната Олимпиада.Доста им се струпа на братушките и аз като отявлен русофил ми е тъжно.Възможно да хванат още състезатели.Дори от плуването.Вижте как е озверял Себастиян Коу в леката атлетика.Британците са чисти като сълза????Покрай руснаците ще изгорят и ямайци,кенийци,етиопци и някой заблуден латино за да разчисти пътя на САЩ към крайната победа по медали.Забелязвате ли,че китайците са се притаили и не излизат никъда в чужбина!Румен Атанасов

  2. pluvane.net
    pluvane.net  /  23.03.2016, 10:24 Reply

    Забраната на меладоний е като използването на изотопен индикатор, който да маркира, селектира, но и обезвреди най-вече руските спортисти, т.к. препаратът е тяхна разработка и се използва основно в руския спорт, защото до преди два месеца беше разрешен. Това си е хитро замислена акция. В западната преса трудно се намира някой да коментира нещата от тази гледна точка. Там се говори само за масова злоупотреба с допинг от руските спортисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>