Юлия Ефимова и ВПФ. Разногласия.

Юлия Ефимова и ВПФ. Разногласия.
User Rating: 4.7 (3 votes)
Световната шампионка Юлия Ефимова посочва за разногласия с ВФП (Всеруска федерация по плуване).

Един от проблемите, които тя споделя пред журналисти, е отказът на ВФП да изпрати Андрей Ефимов (неин баща и треньор) в Барселона. Това станало известно след априлския финал „За купата на Русия”. На въпроса:  „Защо”  - получила отговор, че не плува достатъчно добре, за да вземат треньора й в Барселона.  Опитала се да възрази, да напомни, колко медала е донесла на Русия, на което й отвърнали: „Изхвърли всичките си медали и заслуги. Сега вече е друг сезон”. В края на краищата, пътуването на нейния баща и треньор за Барселона било платено от Тюмен.

Другият проблем, който посочва Световната шампионка, е забраната да се състезава с друг бански костюм, освен на Arena, поради подписания от ВПФ договор с Arena. Тя коментира, че несъгласие с този договор имат половината участници в националния отбор. „Аз не съм подписвала договор с Arena. Нас просто ни поставиха пред свършен факт. Някога имах такъв договор, но тогава бях млада и вече си го отработих. Тогава нямах друг избор. На Олимпийските игри в Лондон всичко беше наред, можехме да избираме, но след това ВПФ подписа договор с Arena. Аз исках да подпиша свой договор със Speedo – не ми позволиха. Но на мен не ми е удобно да плувам с Аrena! Защо в други страни, дори и в Русия, в някои видове спорт, на водещите спортисти позволяват да подпишат лични договори? Защо не мога да плувам с това, което ми е удобно?“

Ефимова пояснява, че преди финала на 200м бруст, вместо да се настройва за старта, се е занимавала с рисуване на буквите Аrena с помоща на собствения си лак за нокти върху банския си костюм, който всъщност бил Speedo.

По-късно президентът на  ВФП Владимир Салников съобщава, че разногласията между руската плувкиня и Световна шампионка Юлия Ефимова и Всеруската федерация по плуване са уредени.

фото: AP

1 Comment

  1. Атанас Георгиев
    nasko  /  05.08.2013, 23:44 Reply

    Това че костюма е бил Спидо, а не Арена може да и доведе сериозни проблеми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>