Цветан Йорданов. Маратонът Santa Fe-Rio Coronda в Аржентина

Цветан Йорданов. Маратонът Santa Fe-Rio Coronda в Аржентина
User Rating: 5.8 (2 votes)

Днес се провежда 41-то издание на FINA Open Water Swimming Grand Prix 2014 – Santa Fe-Rio Coronda (ARG). В състезанието участват общо 29 състезатели, от които 20 мъже и 9 жени – представители на 14 държави. Събитието се явява І-ви етап от FINA Grand Prix 2014. Награден фонд – 11 хил.$.  Дистанцията е цели 57 изтощителни километра във водите на река Коронда. Температурата – ок. 30 градуса, силен вятър и променливо облачно време. Нашето внимание е насочено към Цветан Йорданов, който уверено тръгна по стъпките на Петър Стойчев, шест поредни години печелил маратона в Санта Фе.  Надяваме се, въпреки здравословното си неразположение, Цветан Йорданов да успее да се пребори с всички трудности и да се представи достойно.

Маратонът „Rio Coronda“ за първи път се провежда на 22 януари 1961г. В дългата си история маратонът е имал и пропуски в определени години, породени от трудностите от политическо и икономическо естество, които възпрепятстват организаторите да канят най-добрите плувци в света, но от 1987 година насам няма прекъсвания. През 90-те години маратонът по река „Santa Fe – Coronda“ Санта Фе се превръща в един от най-важните и известни тестове в открити води.
„Santa Fe – Coronda“ е  първото  състезание в рамките на световния календар за открити води FINA Grand Prix, организирано и контролирано от FINA. Като част поредицата маратони FINA Grand Prix, маратонът в Санта Фе се отличава с уникални характеристики: участие взимат едни от най-добрите плувци в света, близо 100-хилядната публика се радва на незабравимо изживяване на атрактивното състезание – маратонът е възприет като една от характерните черти на лицето на града, а множество медии, телевизии и радио следят развитието на състезанието.

Състезанието можете да следите онлайн тук:

кликнете върху първото меню, озаглавено EN VIVO

header_web_2014

Финалът и първото място в маратона Санта Фе – Коронда на Петър Стойчев през 2011г.

Финалът и първото място в маратона Санта Фе – Коронда на Петър Стойчев през 2009г.

І-во място Петър Стойчев 2008

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>