Турнир по водно спасяване „Млад спасител” 2017

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия"

Турнир по водно спасяване „Млад спасител” 2017
User Rating: 0 (0 votes)

Галерия

Sp glr

Фото албум на Спортен комплекс Камчия, СОК Камчия ЕАД

 

 

Резултати

ПРОТОКОЛ

Резултати I-ви и II-ри ден

Резултати I-ви и III-ти ден

Комплексни класирания

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на Турнира по водно спасяване „Млад спасител” и Национален преглед по водно спасяване за мъже и жени – Варна 2017. Състезанията са организирани от Областния съвет на Българския червен кръст и Дружество на специалистите по водно спасяване – Варна, дирекция „Водно спасителна служба“ към НС на БЧК. 
В турнира участват 9 отбора от седем града, сред които: Смолян, Благоевград, София, Бургас и Варна.
Участниците се състезават в басейна с олимпийски размери в Спортен комплекс „Камчия“ и на плажа пред клуб-ресторант „Кристал“ в комплекса. 
В басейна състезателите премериха сили в дисциплините 200 м свободен стил с препятствия, хвърляне на спасително въже на 12,5 м, щафета 4х50 плуване с препятствия, 50 м извличане на манекен и щафета 4 х 25 м с извличане на манекен. 
На плажа многобройната публика аплодира участниците в дисциплината 400 метра плуване в открити води, състезанието „Плажни флагове“ и в щафетата 4х90 м плажен спринт.
Целта на турнира е да бъдат проведени дисциплините, съгласно състезателния правилник на ILS, да се демонстрират умения и техники, необходими за овладяване на инциденти във вода, а така също и да се формира интерес у децата към професията на водния спасител, коментира Юлиян Страшимиров – замл-председател на Областния съвет на БЧК.
„Въвеждането на плуването в учебната програма на децата, е една от основните предпоставки за намаляване на инцидентите във вода“, коментира Антон Налбантов – директор на Водно-спасителната служба към Националния съвет на БЧК. „След селекция на най-добрите участници, догодина ще бъде сформиран национален отбор по водно спасяване.“

Спортен комплекс Камчия, СОК Камчия ЕАД


Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>