Трябва ли просто да обърнем пирамидата? III-та част

Трябва ли просто да обърнем пирамидата? III-та част
User Rating: 0 (0 votes)

Защо смятаме, че има добри треньори у нас?

Ето ги плуванията на недостижимия Фелпс в дисциплината 200м бътерфлай на 5 олимпиади:

МФ 200бът олимп

Както се вижда, не само той, но и неговите съперници след Пекин бележат спад в резултатите. Минимален, но все пак спад. При утвърдените имена има леко връщане назад.

Ето и тенденцията на 200м съчетано:

МФ 200съч олимп

И за по голяма достоверност 400м съчетано:

мф 400съч олимп

Затова вероятно и имаме толкова изненадващи шампиони в Рио специално там, където напиращите млади са плували близко до постиженията на утвърдените стари от 2008.

Ето как изглеждат плуванията му по педесетачки:

МФ 200БЪТ ОИ

Може би по нагледно е  разпределението, изразено чрез права със съответните характеристики:

МФ 200БЪТ ОИ 2

Ето и плуванията на Фелпс в Лондон и Пекин  заедно с две плувания на А.Иванов и едно на наше дете. Те са тренирани у нас и то от български треньори:

Ф-А-Дт- 200бът

Както се вижда характерът на кривата  на Фелпс от Пекин  е доста сходен с този на Антъни Иванов от сериите на Младежкото европейско. По ординатата имаме безразмерни величини така, че да може да правим сравнение между спортистите с различни класи. Детето обаче се държи по дистанцията доста стабилно сравнено с Фелпс, когато е плувал в Лондон. Двамта наши демонстрират висока класа, въпросът е дали ще продължат развитието си напред по най- добрия за тях път. Ето и едно сравнение в развитието при  А.Иванов и Н.Димитров.

200 бътерфлай 1

Развитието на 100м е също впечатляващо, като след 12-годишна възраст повечето са национални рекорди.

100м бътерфлай АИ

Пътят на някой от нашите кандидати за влизане в новия олимпийския цикъл се наблюдава най-лесно с местата си в SWIMMING WORLD AGE GROUP RANKINGS, съставяна години наред от Румен Атанасов, и то по 2-ма състезатели от страна.

св.листа ПБ

АИ св.листа

св.листа Любомир Епитропов

св.листа БТ

св.листа Вас.Кадоглу

На балканско ниво в BALCAN SWIMMING AGE GROUP RANKINGS позициите в листите  изглеждат доста по различно:

блкн АИ

блкн ЛЕп.блкн

блкн БТ

блкн ПБ

блкн ВК

200съч Г-В-Т 200съч

Споделяме всичко това, защото все още никой не е казал кои са състезателите, които ще се готвят за Токио 2020. Кои са състезанията, явяващи се като контрола през този 4 годишен цикъл и кои от тях ще бъдат използвани като възможност за влкючване на други състезатели към групата. Далеч сме от необходимостта да изискваме нещо като това по долу но все пак някаква информация е необходима.

amerika pregram 3

amerika pregram 2

Цяла България разбра, че еталонната федерация – тази на художествената гимнастика – не само знае кои се готвят за Токио, но вече работят с нови момичета по 4 годишната програма и знаят всички турнири и първенства, където ще участват. Така правят тези, които работят централизирано по програма.На всички ни е ясно преповтаряно вече с голяма давност: с работа на парче успех няма.

Нека всичко да бъде обявено предварително така, че да не сме свидетели отново на ситуацията в която изпадна А.Иванов.

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>