Съветите на Джими Фейгън

Съветите на Джими Фейгън
User Rating: 5.9 (1 votes)

Jimmy Feigen

Personal information
Nationality  United States
Born September 26, 1989 (age 24)
Hilo, Hawaii
Height 6 ft 5 in (1.96 m)
Weight 216 lb (98 kg)
Sport
Sport Swimming
Stroke(s) Freestyle
Club Longhorn Aquatics
College team University of Texas

източник: en.wikipedia.org

1. Да разберем, че промяната понякога е необходимост.

Не винаги, но понякога, когато най-малко я очакваш.  Ето един пример: Започнах да ходя на йога. Точно така, напоследък посещавам йога, защото трябваше да променя програмата си.  Тази промяна включва факта, че остарявам.  Установих, че трябва да поработя върху моята  гъвкавост.  Това разбрах, след като видях колко много помогна на Рики Беренс.  Основната сила е много важна в плуването.  Започнах йога не само заради гъвкавостта, но и заради това, че ми помогна за вътрешния мироглед.  Без да искам да звуча твърде философски, започнах да вниквам в идеята да хвана „моментната цел” във водата и да премислям неща като „стартове”, например.

2. Не се отказвай

Когато падаш, трябва да се изправиш.  Не трябва да предаваш себе си или отбора.  Това правило е важно не само в плуването, но и в живота. Нещата не се подреждат както сме планирали.  Ако пък това се случи, то тогава ще е скучно.

3. Гледай да останеш фокусиран

През живота ми, аз съм успял да постигна това.  Мога да изключа всички странични дразнители и да се фокусирам върху предстоящата дисциплина или задача, която предстои. Веднъж, треньорът  Крис Кубик ми каза: „Доста хора правят този спорт много труден, а не е нужно да е така.  В крайна сметка, това, което трябва да направиш, е да плуваш до другия край на басейна и обратно по-бързо от останалите.”
Трябва да си наясно какво искаш.  

4. Не пренебрегвай  и не подценявай подкрепата.

Аз имам огромна подкрепа.  Приятно ми е да се гордея с постиженията си, но по пътя на успеха не съм бил сам.  Да вземем бокса, където всичко зависи от човека на боксовия ринг, но той не би постигнал нищо без треньора си, останалите боксьори и спаринг партньори, семейството си и всички, които са го напътствали и учили.  Толкова много хора са имали огромно влияние над мен, че не бих могъл да кажа, че всичко съм постигнал сам.

 5. Постави си собствена мотивация

Аз обичам сам да си поставям цели и се държа отговорен, ако не успея да ги постигна.  Това е голяма част от моята същност.  Обичам да си поставям предизвикателства, без значение дали е на басейна, фитнес залата, класната стая или дори, когато играя на видео игри.  Обичам да бъда с високи стандарти и да прогресирам – да се подобрявам всеки път и да виждам къде бих могъл още да се усъвършенствам.

източник: usaswimming
превод: Милена Торп
фото:theswimpictures.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>