Euro Meet 2016. Рута Мейлутите в първото си състезание след контузията

Euro Meet 2016 в Люксембург (29-31 януари)

Euro Meet 2016. Рута Мейлутите в първото си състезание след контузията
User Rating: 0 (0 votes)
фото: Ruta Meilutyte
снимка от плувния турнир „Ruta Meilutyte cup“ в Литва

logo2Олимпийската шампионка на 100м бруст Рута Мейлутите е напълно излекувана и ще участва в Euro Meet 2016 в Люксембург (29-31 януари). Организаторите заявяват, че това е първото състезание на Мейлутите след неприятния инцидент със счупването на лакътя след падане от колело. Няколко седмици след травмата Рута се връща в басейна, макар и с метална пластина в ръката,  за да продължи тренировъчния си процес за Рио, твърдо убедена, че нищо не може да застане на пътя й. Дни преди Коледа металната пластина от мястото на фрактурата е отстранена и състезателката вече може да използва пълноценно ръката си, като се връща към плановата си подготовка за олимпийските игри в Рио с главна цел да защити олимпийската си титла.
Рута Мейлутите е родена в Литва и се състезава за Литва, но от 13-годишна възраст живеее в Обединеното кралство и тренира в Plymouth Leander Swimming Club под ръководството на Джон Руд. Тя все още е притежател на световния рекорд на 50 и 100м бруст. Джон Руд подготвя за Рио също така и националния шампион на Великобритания в свободния стил и бътерфлая Бен Прауд, най-бързият 18-годишен в света в бътерфлая, както и холандската звезда в бруста Моник Нихус, бронзова медалистка на 50м бруст от Европейското първенство през 2014г.
И тримата състезатели на Джон Руд ще участват в Euro Meet 2016, а състезанието ще бъде и контролно, докъде е стигнала Рута Мейлутите в подготовката си за олимпиадата след падането от колелото.
0675В Люксембург ще участват и някои от най-титулуваните европейски плувци през последните години: световните шампиони Марко Кох, Ласло Чех и европейския шампион Велимир Степанович, световната шампионка Катинка Хошу, Мирея Белмонте, Хана Майли.
Състезанието ще се проведе в аква-центъра „d’Coque“ в Люксембург, който разполага със състезателен басейн 50м с 10 коридора, тренировъчен 50м и 25м басейн за загрявка.

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>