Роберт Мугабе – щом няма медали от ОИ – в затвора

или - спортист ли си или плъх?!

Роберт Мугабе – щом няма медали от ОИ – в затвора
User Rating: 0 (0 votes)
http://buzznigeria.com
Президентът на Зимбабве Роберт Мугабе издал заповед за арестуването на всички членове на националния олимпийски отброр,  веднага щом на 23 август техния самолет се приземил на летищего в Хараре. На ОИ`2016 в Рио участваха 31 зимбабвийски спортиста, но те не успяха да завоюват нито един медал. Най-доброто класиране, което успяват да постигнат зимбабвийските състезатели е 8-мо място.
- Ние похарчихме пари за тези плъхове, дето ги наричат спортисти. – цитира думите на президента Buzznigeria. – Ако не сте готови да се жертвате поне за „медни“ или „месингови“ медали „има се предвид 4-то и 5-то място“, както съседите ни от Ботсвана, значи просто сте профукали нашите пари. Ако ни трябваха хора, които да се разходят до Бразилия, да изпеят химна и да дефилират със знамето, щяхме да изпратим някоя от прекрасните девойки и юноши от Университета на Зимбабве.
Роберт Мугабе: По образование е преподавател. Основател е на лявонационалистическото (маоистко) партизанско движение Африкански национален съюз на Зимбабве (1963), което до изборите през 2008 г. е и управляваща партия. След идването на власт установява еднопартийна система. Известен е с гоненията срещу „белите фермери“ (2001) (wikipedia.org)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>