Пояснение на FINA относно инцидента с израелските плувци

Пояснение на FINA относно инцидента с израелските плувци
User Rating: 5.6 (2 votes)
Във връзка с обвиненията към FINA на израелския топ плувец Гал Нево в „дискриминация към Национална федерация“ (Израел) и „индивидуални участници“ (състезатели на Израел) относно нарушаването на правилата на FINA от организаторите на Световната купа по плуване на FINA в етапите в Дубай и Доха на 17-18 и 20-21 октомври 2013г.  (не обявяване имената на израелските плувци при представянето им, не изобразяването на флаговете върху коридорите в които плуват, не изписване на текущи резултати на израелски плувци), FINA пояснява:
изр.fina.нево

В кадъра се вижда, че за разлика от другите коридори, върху този, в който плува израелският спортист Гал Нево (№6), флагът на Израел не е изобразен

1. FINA е взела всички необходими мерки преди провеждането на горепосочените състезания в сътрудничество със съорганизаторите, нейни членове, Плувните федерации на ОАЕ и Катар, за да се гарантира предоставянето на визи и участието на израелската делегация в срещите в Дубай и Доха. Освен това FINA гарантира, че са осигурени оптимални условия по отношение на гостоприемството, настаняване, храна, транспорт и сигурност, което е оценено високо от Израелския национален отбор.
2.  И в Дубай, и в Доха, FINA  незабавно реагира в съответствие с нейните правила. Инцидентите от първия ден в Дубай не се повтарят в следващите сесии, докато в Доха FINA единствено е информирана за тези случаи 15 минути преди края на финалите от II-рия ден. FINA отново   реагира своевременно и в церемонията по награждаването, включваща спортист от Израел, както и в закриването на финалите, се спазват всички правила на FINA.
3. Освен това, FINA  предупреждава организаторите на последните два етапа на Световната купа на FINA и им припомня, че правилата на FINA трябва да се спазват еднакво от всички Национални федерации, членове FINA  . Нещо повече, FINA   гарантира, че в бъдеще ще бъдат предприети всички необходими стъпки подобни действия да не бъдат повторени, особено в етапите на Световната купа по плуване на FINA за 2014г. в Дубай и Доха (3-7 декември 2014г.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>