Нов Световен рекорд на Рута Мейлутите. Плувни състезания – 12-13 октомври 2013

Нов Световен рекорд на Рута Мейлутите. Плувни състезания – 12-13 октомври 2013
User Rating: 0 (0 votes)
РЕЗУЛТАТИ FINA Swimming World Cup 2013 #3, 25м – Москва (Русия)

Рута Мейлутите е победителка в дисциплината 100м бруст с нов Световен рекорд — 1.02,36. Втора е Юлия Ефимова с 1.03,53 и нов Национален рекорд за Русия.
Рута Мейлутите: „Изобщо не смятах че ще направя рекорд. Започнахме сериозни тренировки само преди три седмици. Има голям прогрес, но формата ми все още изобщо не е идеалната. Трудно е да навлезеш в тренировъчен процес в такъв малък срок. Да победя Ефимова не беше най-важното, но Юля е човек, който винаги те кара да запазиш максимална концентрация и не ти позволява да се отпуснеш. Много ми харесва да се надпреварвам с нея. Кара ме да покажа всичко, на което съм способна“.
Ефимова: „Не знам как се е готвила Рута Мейлутите, може би са почивали по-малко и затова успя да плува още по-добре“.  „Рута винаги трътва рязко от старта. А на мен на къс басейн не ми се получава така добре. В тръгването от старта и обръщанията, които тук са два пъти повече, губя.“

Стартовете можете да следите пряко оттук

12 октомври: 13:50 – 17:10 GMT (финали) (местно време)
13 октомври: 14:00 17:15 GMT (финали) (местно време)
.
РЕЗУЛТАТИ III „Leskovacki Pobednik“

Международен турнир плуване III „Leskovacki Pobednik“, Сърбия – 12-13 октомври с участието на състезатели от шест български клуба: Дамини ЛВ, КПС ТОрпедо Вн, Пирин, GD Спорт, София 21, Траяна. В клуба ще взимат участие общо 37 клуба (България, Сърбия, Македония).

РЕЗУЛТАТИ Плувен турнир „Предизвикателство Алекси Алексиев – Папата“.

Градски плувен турнир се провежда и във Варна.

Резултати I-ви ден, II-ри ден

РЕЗУЛТАТИ  Плувен турнир – Cupa MB Distribution – Editia 2013, Румъния

С участието на състезатели от ПК“Царевец“  – Велико Търново, ПК „Етър“ ВТ, ПСК“Черно море“Вн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>