Ще има ли Пловдив най-накрая работещ 50м басейн?

Ще има ли Пловдив най-накрая работещ 50м басейн?
User Rating: 0 (0 votes)
Община Пловдив открива процедура за отдаване на концесия на терен на „Асеновградско шосе“ срещу Мебелна къща, върху който да бъдат изградени закрит плувен басейн и спортен център, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи днес кметът на града Иван Тотев.

„На 13 септември на редовно заседание на Общински съвет Пловдив ще бъдат внесени предложения за отдаване на концесия на няколко терена. Единият от тях е теренът, който преди години бе определен за стрелбище. 

В рамките на 12 декара от този терен ще обявим концесия за изграждане на спортен център плюс 50-метров покрит плувен басейн, на който Общината държи изключително много. Подобен басейн има на много малко места в България – доколкото знам, само в София и Варна. 

 
Пловдив има добре развит плувен спорт, но няма подходящи бази за практикуването му. Откриваме процедура за концесиониране в този имот. Останалата част може да бъде ползвана също за спортна дейност. Концесионерът ще предложи какво точно да има там – тенис кортове или например Център за възстановяване и спорт. 
 
Всичко това ще бъде ситуирано в непосредствена близост до бъдещата Многофункционална спортна зала на Колодрума, като идеята е целият район да придобие една спортна насоченост“, обясни Иван Тотев.
Публикация на plovdiv24.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>