Петър Стойчев – завръщане в плуването!

Петър Стойчев – завръщане в плуването!
User Rating: 3.7 (1 votes)
В интервю в студиото  на NEWSROOM (TV 7) Петър Стойчев споделя преживения си опит в политиката и бъдещите си планове, които отново са свързани със спорта и плуването.

След опита си в политиката, Петър Стойчев остава изненадан от промяната в отношението на хората, които е познавал преди това и е бил заедно с тях. Сега той вижда в тях „много добри артисти и много лицемери. Хората си гонят интереса.  Но не интереса на спорта на България, а личния, собствения, собственото благополучие. И това ми даде отговор, защо в последните години спортът в България търпи критика от журналисти и управляващи“.

За краткото време на министерския стол П.Стойчев заявява, че е назовал проблемите, които е сметнал за необходимо, че трябва да бъдат назовани, показва язвите, които е открил за това кратко време. Не е имал намеса в работата си от по-висша институции и затова е имал смелостта да назове проблемите в Спортното министерство.
За появилите се съмнения, че като бивш председател на Плувен клуб Левски е можел да окаже влияние върху спортните среди по време на битието си като министър за разрешаването на проблема за взимането на к-с Спартак под наем, Петър СТойчев заявяа, че фактите говорят сами за себе си, че това не се е случило.
Петър Стойчев отчита като пропуск за времето на министерския стол възможността да спортува. Но не съжалява за преживения 78-дневен опит в политиката, който му е дал възможност да види как функционират нещата в администрацияята на Спортното министерство и да разбере, къде може да се подобрят нещата, защо буксува българския спорт, защо нещата не се случват по аналогичния начин, а по-доста по-труден.
Петър Стойчев заявява, че вече е започнал да тренира отново и смята да върне спортната си форма през следващите 7-8 месеца. Ще пропусне по обясними причини Световното първенство в Барселона, а през следващата година да участва в някои престижни спортни състезания.

Цялото интервю можете да видите на страниците на TV 7

фото: dariknews.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>