Охрид: Олимпийски маратон с дължина 10 км

Охрид: Олимпийски маратон с дължина 10 км
User Rating: 0 (0 votes)

За първи път в македонската спортна история, днес в Охрид се плува Олимпийски маратон с дължина 10 км.
Като олимпийска дисциплина, се плуват 10 кръга от един километър. Стартът е даден на Старото градско пристанище, а се плува в кръг до хотел „Милениум“.
Първият олимпийски маратон във водите на Охридското езеро е под егидата на ФИНА – Световната федерация по плуване, за редовността на състезанието ще се грижат техни съдии и делегат.
Маратонът е организиран от Клуб за водни спортове „Охридски вълни 2008″. Една от целите на маратона е да се провери организацията за 4-тия етап от FINA Open Water Swimming Grand Prix 2017 #4, който ще се проведе на 19-ти август.
Участват 12 плувци от 6 страни – 10 мъже и 2 жени ще мерят сили във водите на Охридското езеро. Стартът е даден в 12 ч. за мъжете и 5 минути по-късно за двете жени.
Очаква се в маратона да участват за България Арсений Бекетов и Василики Кадоглу.

охр,2017

фото: kanal5.com

Резултати:

Венцислав Айдарски изплува 10км Олимпийски маратон в Охридското езеро за 1:54:42. Втори е Марсел Шутен от Холандия. Трети е македонецът Александър Илиевски. По-бърза от двете жени-участнички е 14-годишната Василики Кадоглу с време 2:20:37 пред Тяша Возел (Словения).

Награден фон 3000€ (по 700, 500 и 300лв за I-во, II-ро и III-то място)

Организаторът на маратона – Клубът за водни спортове „Охридски вълни“ – има желанието форумът да се превърне в квалификационен олимпийски турнир на ФИНА

източници: ohrid1.com, kanal5

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>