„Опитайте се да ми намерите онова, което го няма. Запишете си названието, че да не го забравите в бързината“.

Леонид Филатов

„Опитайте се да ми намерите онова, което го няма. Запишете си названието, че да не го забравите в бързината“.
User Rating: 0 (0 votes)

Елена Вайцеховска с много проницателен коментар отново изкарва нещата наяве – онези фрагменти от веригата с хиляди взаимосвързани звена в системата на спорта и неговата поддръжка, за които малко се говори, но пък обръщат каруцата.

За телевизионната сага, разказваща как борим допинга, кой носи отговорност за спортиста, премерените лица на световните организации.
„Когато системата за борба с допинга се създаваше, в професионалните кулоари си разменяха мисли, че в спорта има и винаги ще има някаква група „недосегаеми“ – елитни спортисти, които не могат да бъдат обвинени в допинг при никакви обстоятелства. Защото те са лицето на световния спорт, неговата витрина, примамката за спонсори и телевизия и така нататък. С една дума – реклама. А рекламата – това са пари.
Сега приоритетите са сменени.
Начело сега не са интересите на МОК и международните спортни федерации, а интересите на WADA, антидопинговата агенция, а на практика – спецслужба, на която й е нужен постоянен скандал с големи имена и резонансни събития.“
Цялата публикация на руски прочетете тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>