Новите технологии: използване на BOD POD за постигане на предимство пред конкуренцията

Новите технологии: използване на BOD POD за постигане на предимство пред конкуренцията
User Rating: 0 (0 votes)

Все по-голямо значение има въвеждането на най-новите технологии в спорта, позволяващи увеличаване на възможностите за представяне.

Bod pod е точкова капсула, която използва плътността на тялото за измерване и изчисляване на телесния състав и е един инструментите, за които трябва да сме благодарни на новите технологии. Докато използването на скала просто дава на спортиста измерване на телесното тегло, Bod pod предоставя подробен анализ на тялото – по-конкретно, телесните мазнини в сравнение със слабата телесна маса. Това обикновено се представя като процентно съотношение на телесните мазнини и килограмите без мазнини (FFM).

„Bod pod дава оценка на тялото, основана на технологията за изместване на въздуха plethysmography technology, която дава пълна телесна маса, тегло без мазнини и тегло на мазнините“ – казва Рейчъл Файстър, диетолог от университета в Алабама. Тя препоръчва спортистите да минават през BOD POD на всеки 6-8 седмици, за да се уверят, че съставът на тялото остава именно какъвто очакват съобразно поставената цел,  за да се представят по най-добрия начин. Всеки отделен спортист е различен и затова телесният състав варира. Файстър казва: „Спортисти, които имат проблеми с поддържането на определено тегло, имали са проблеми с теглото в миналото или са регистрирали внезапен спад в представянето, са част от примерите,  защо това е толкова полезно“.

Спортистите винаги търсят начини да подобрят състезателната си форма и сега повече от всякога разполагат с инструменти, за да го направят. Технологията bod pod позволява състезателите да се съсредоточат именно върху промяната на телесния състав, вместо просто да свалят или качват от теглото си сами. Когато фокусът се ограничава единствено до намаляването на теглото само по себе си, неадекватното хранене се превръща в по-голям риск и може да доведе до увеличаване опасността от заболяване или нараняване, бавно възстановяване и лошо представяне – което е последното нещо, което състезателите искат.

Сега имаме възможност за по-фокусирана оценка на индивидуалната физика.

източник: floswimming.com

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>