Никола Петров – с Александър Николов работим за участие във втора олимпиада и силно класиране там

Никола Петров – с Александър Николов работим за участие във втора олимпиада и силно класиране там
User Rating: 5.8 (2 votes)

През 2018 г. ни предстои участие в множество международни турнири, част от тях са – Балканските игри , турнирът “Мултинейшън”, турнирът “Комън Къп”, Европейското първенство за юноши и, дай Боже – Младежките олимпийски игри. В по-дългосрочен план с Александър Николов работим за участие във втора олимпиада и силно класиране там.

От повече от 7 години работим заедно с Александър Николов. Това е дълъг период, в който и двамата изминахме нелек път. Благодарен съм му, че ми се довери, за да стигнем заедно до успехите, които постигнахме и ще продължим да постигаме, убеден съм.

Не са нужни много думи в последния момент преди старта. Опитваме се да отработим всичко нужно по време на тренировките, така че, когато дойде важният ден, да няма колебания и състезателите да са сигурни във възможностите си.

Eдин плувец е добър, когато умее да плува четирите стила правилно технически. Това определение е доста широкообхватно, но на практика, за да се постигне, е нужен комплекс от множество качества, както физически, така и чисто човешки.

Плуването е един полезен спорт, който според мен трябва да бъде задължителен за изучаване в училищата. Развива множество качества у децата – учи ги на упоритост, воля, дисциплина и стремеж към постигането на някаква цел. Плуването е важно в процеса на изграждането на личностите.

Доверието и общата цел, която дава посоката на развитие изгражда спойката между треньор и състезател

Треньорът: да познава отлично особеностите на спорта – на първо място, да бъде упорит, да не се предава, да търси винаги подобрение в собствените си качества, да изисква винаги много, да умее да слуша състезателите си и да ги разбира и не на последно място – да не спира да мечтае.

Вижте цялото интервю на Полина Петрова с Никола Петров в http://www.chernomore.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>