Никита Коновалов. Двата важни аспекта в плуването на бътерфлай. Видео

Никита Коновалов. Двата важни аспекта в плуването на бътерфлай. Видео
User Rating: 5.8 (1 votes)

Омагьосващо красив стил на плуване.

Никита Коновалов не случайно е избран за основа на видеото – първо, това е най-доброто видео на делфиновото движение и второ, неговият треньор твърди, че движението в бътерфлая става от удара на краката нагоре. Ето защо ударът нагоре е задължителен.

По физически параметри ударът с краката надолу е мощен, но нагоре не може да се получи със същата сила. Затова задачата на удара нагоре е да се задържи водата върху стъпалата, контактът на стъпалата с водата трябва да се усеща постоянно.Това има огромен принос за движението напред и икономията на енергия. 

За основа на стила бътерфлай е взето движението на делфините във водата. Обърнете внимание как делфините работят с опашния плавник. Плавно натискане с плавника както надолу, така и нагоре. Никита Коновалов демонстрира изключителна техника на бътерфлай. Вижте ходилата – те са опашния плавник на делфина. Плувецът има същия удар като при делфините – и нагоре, и надолу. След удара надолу стъпалата не се връщат в естественото положение, но с тяхна помощ се задържа водата. 

След стъпалата другият важен момент е гърбът …
Бътерфлаят започва от гърба, след него следва тазът, пищялите, ходилата.
Извършваме енергичен импулс с гърба надолу.
Ходилата и гърбът са основните съставляващи на делфинообразното движение.

/amany

Двата важни аспекта в плуването на бътерфлай

.

Никита Коновалов:

Упражнения за развитие на делфинообразните движения във водата

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>