Нелсон Силва с показно за българските състезатели и треньори

Нелсон Силва с показно за българските състезатели и треньори
User Rating: 0 (0 votes)

btvnovinite.bg: Бразилският ас Нелсон Силва – конкурент и приятел на Майкъл Фелпс и Райън Лохте, направи показно на българските състезатели и треньори по време на семинар в София. Призьорът от световни купи изнесе открит урок на басейна на Спортната палата, демонстрирайки тънкостите на подводна част след старт и обръщане.

Наблюдаваха го над 250 състезатели и треньори от цялата страна, сред тях – рекордьорките Габриела Георгиева и Диана Петкова.

Демонстрацията бе част от семинара, организиран от Българската федерация плувни спортове, плувен клуб „Бриз“ (Бургас), по чиято покана дойде Силва, и президентът и треньор на „Спринт“ (София) Красимир Захов.

За да може демонстрацията да бъде полезна на младите плувци, беше заснето всяко упражнение, в това число и под вода, от един от водещите подводни оператори Стефан Тодоров, който има над 60 филма на морска тематика.

Бразилецът Силва ще направи втора демонстрация на басейн „Спартак“ в сряда от 15:00 ч. пред погледа и на Петър Стойчев.

вижте повече в btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>