Национален плувен маратон „Месембрия“ 2014

Национален плувен маратон „Месембрия“ 2014
User Rating: 0 (0 votes)
Спортен клуб по водни спортове Месембрия има удоволствието и честта да Ви покани на вече традиционния плувен маратон МЕСЕМБРИЯ 2014! Национален плувен маратон Месембрия е създаден за всички, които обичат плуването, морето и приключенията. Нека да продължим една красива традиция започната през далечната 1976, която и до днес остава като мерило за най-добрите.

НАРЕДБА ЗА НАЦИОНАЛЕН ПЛУВЕН МАРАТОН МЕСЕМБРИЯ 2014

I. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

В Национален плувен маратон Месембрия могат да участват граждани и гости на Община Несебър , записали се за участие в определения срок и преминали задължителен пред състезателен медицински преглед, извършен в здравно заведение три дни преди проявата или 1 час преди началото на старта. Желаещите да участват, предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. При желание за участие на непълнолетни лица е задължително един от родителите да попълни декларация за съгласие.

Необходимите декларации за попълване могат да се изтеглят от сайта на Община Несебър – www.nesebarinfo.com

II. ВРЕМЕ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Национален плувен маратон Месембрия ще се проведе на 12 юли (събота ), като стартът ще бъде даден от централния вход на Марина Диневи плаж – гр. Свети Влас а финала ще е на Северното пристанище на гр.Несебър. Всички, записани за участие, трябва да се явят на 12 юли (събота ) в 09.00 часа на мястото предвидено за старт, като записванията се прекратяват в 09:30 часа. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните вещи. Разстоянието по права линия е 5900м, за да улесним ориентацията на плувците ще има вехи през 500м от началото на разстоянието до края, по които да се ориентират .

III. УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

1. Участието е индивидуално и се допускат лица над 14 годишна възраст.

2. Разстоянието плаж Свети Влас – гр.Несебър /Северно пристанище/ може да бъде преплувано със свободно избран стил. Не се разрешава ползването на подръчни средства, плавници, помощ отвън и др.

3. Стартът на преплуването ще бъде даден в 09:40 часа, като състезателите трябва да се наредят в една редица във водата, еднакво отдалечени от брега.

4. Състезателите плуват към финала самостоятелно, съдиите от лодките коригират участниците в случай на по-големи отклонения от маршрута.

5. Времето за финиширане е фиксирано и е 1час и 30 минути след финиширането на първенеца. Обикновено това означава, че останалите плувци имат сумарно 2ч и 20мин да изминат дистанцията, в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери.

6. По време на плуването не се разрешава получаването на каквито и да е хранителни, питейни, медикаментозни и др. средства от странични лица.

7. Състезатели, които се нуждаят от медицинска или друга помощ или желаят да прекратят плуването, задължително трябва да дадат знак с многократно движение с изпъната ръка на ляво и дясно.

8. Организаторите запазват правото да не допускат до участие състезатели по усмотрение на организационния комитет.

9. Всеки участник, преплувал разстоянието, на финала получава безплатна закуска, напитка, фланелка и грамота за участие.

10. При неподходящи метеорологични условия, организаторите си запазват правото да отложат проявата, като вечерта преди плувния маратон ще бъде публикувана информация в сайта на Община Несебър –  www.nesebarinfo.com.

V.КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

1. Класирането е до 3-то място в два отделни раздела МЪЖЕ и ЖЕНИ

2. Класиралите се на първите три места –получават награди: I място – грамота, купа и парична награда в размер за 500 лева, ІІ място – грамота, купа и парична награда от 250 лева, ІІІ място – грамота, купа и парична награда от 100 лева.

3, Специални награди :

Най-добре представили се :

- Най-млад участник

- Най-възрастен участник

VI. ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

Желаещите да участват, предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. При желание за участие на непълнолетни лица е задължително един от родителите да попълни декларация за съгласие. Декларациите могат да се попълнят и на място 1 час преди старта. Всеки записал се участник трябва да носи следните документи: лична карта, декларация по образец, подписана лично от участника, удостоверение за пред състезателен медицински преглед.

VII. МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

За правилната организация и провеждането на превантивни мерки за недопускането възникване на инциденти по време на плувния маратон, ще бъде осигурен спасителен катер „СПАСИТЕЛ – 4” на ИА „Морска администрация” – Бургас, придружен от медицински лица за оказване на първа медицинска помощ и други плавателни съдове, които също ще гарантират безопасността на участниците.

Национален плувен маратон Месембрия се провежда под патронажа на Спортен клуб по Водни Спортове Месембрия и Община Несебър

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ:

Десислава Николчева – председател на „Спортен клуб по водни спортове – „МЕСЕМБРИЯ” Емил Петров – зам. председател на „Спортен клуб по водни спортове – „МЕСЕМБРИЯ” Тодор Желязков За контакт: Десислава Николчева – desi_nikolcheva@abv.bg 0899777749 Емил Петров – mekov@abv.bg 0898597636

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>