Науката в спорта. Как се осъществява качествена и количествена оценка на елитните плувци във ВФП

Науката в спорта. Как се осъществява качествена и количествена оценка на елитните плувци във ВФП
User Rating: 0 (0 votes)

Как се осъществява качествена и количествена оценка на елитните плувци с помощта на високо-технологични уреди и научна методика в Русская сборная.

Технологията на банските. 
Важността на техническите характеристики на водата в басейна. 
Кой е най добрият воден тренажор в Европа и каква е скоростта на водния поток в него. Колко минути в него за седмица са достатъчни за постигане на очакван резултат.
Храната на спортистите – зад обикновеното на пръв поглед меню, се крие цял институт, който се занимава с изчисляване на количеството изгорени от плувците калории по време на тренировките и състезанията.
Редовното проследяване на физическите показатели на плувците, съотношението на мускули, вода и мазнини в тялото. Пада ли плаваемостта при недостатъчно количество  на мазнините.
Определяне на концентрацията на отделените кислород и въглероден диоксид във вдишвания и издишвания въздух като показател за мощността та плувеца.
Генетиците – прогнозиране без сантименти възможностите на спортистите с една капчица кръв – ДНК-то на всеки спортист определя неговото бъдеще и предотвратява нежелани психологически и вероятно физически травми в бъдеще и евентуалният риск за смърт на сърцето на спортиста.
Анализ и проследяване с помощта на камера и математическа синусоида всяко движение на плувеца и коригиране на техниката на плуване за постигане на високи резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>