Международен плувен турнир „Баня Лука open 2013″

Международен плувен турнир „Баня Лука open 2013″
User Rating: 4.6 (1 votes)
фото: banjalukaopen.org
Започна VI-тото поред издание на Международен плувен турнир “Баня Лука open 2013″ в Босна и Херцеговина. В него участват състезатели от 4 плувни клуба от България (Албатрос 2001, Белмекен, Младост 91, НСА. Състезанието е квалификация за Световното първенство в Барселона, ще плуват 26 елитни плувци.

От организаторите на състезанието (ПК Олимпс) е предвидено плувният форум да бъде открит от едно от най-големите имена в историята на сръбското плуване – Милорад Чавич, който ще участва в церемонията по откриването по един оригинален начин. Чавич ще застане за последен път на стартовото блокче и ще изплува 50м бътерфлай пред публиката на „Баня Лука“. Освен че ще бъде последен старт в плувната му кариера, скачането от стартовото блокче и изплуването на дистанцията 50м бътерфлай ще има и по-специално символично значение. В момента, когато докосне финала, десет млади плувци на ПК „Олимпс“  ще скочат в басейна, символизирайки по този начин бъдещето на плуването.

Резултати от състезанието

Стартов лист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>