Малките подробности, които ще отворят кранчето за милиони към ветераните

Малките подробности, които ще отворят кранчето за милиони към ветераните
User Rating: 0 (0 votes)

фото: DarikNews

Целият дълъг плувен сезон се увенча с дългоочакваното Държавно първенство за ветерани. Бъдете сигурни, че нито едно състезание на младите ни плувци не кипи от толкова много ентусиазъм,  усмивки, емоции и щуротии.

Напълно съвместимо с темата на деня г-н Цанов ни запознава с идеята за създаването на нова отделна организация/ федерация на българските ветерани-плувци. Нуждата произлиза от факта, че сегашната Мастърс асоциация не разполага с административен и финансов ресурс, а на БФПС ветераните изобщо не й трябвали.

Трудности се предвиждали обаче в почти задължителната поява на неин аналог и последващи нападки и критики. Иначе желаещи да я възглавят имало, но били привърженици на авторитарното ръководство. Сещате се от личен житейски опит за какво става въпрос. Но затова пък на хоризонта са планини от финансови средства, които национални и европейски фондове чакат да ги източим – 1 милион за ветерани на фона на скромния бюджет на БФПС. Ами това не е ли чиста дискриминация спрямо младите спортисти – бъдещето на нашия спорт. Как да направим и на нашите надежди да се осигурят реки от пари, осигуряващи възможности за семинари и международни конференции, участия в европейски и световни първенства, домакинства и т.н. и т.н.? Да не продължаваме, че ще изпаднем в мечтателност.
Следва поантата в целия този мираж: от всички близо 600 български плувци-ветерани (тук единствените плувни статистици в Българско най-вярно ще кажат точна ли е цифрата) се оказва, че тези, за които си струвало да се създаде новата плувна федерация за ветерани, били не повече от „4-5 човека в цяла България“ и затова трябва да се размножат до 40-60. Другите, които се доближавали по качества и мерак, били малка група, топвали се в басейна 10-на пъти месечно, но … лишени от „системност и целенасоченост“, и една огромна група помирисващи  хлора в басейните 10 пъти в … годината – явно по време на подготовката им за ДЛОП по плуване за ветерани. Интересна група хора се оказват това ветераните-плувци.
Та бизнес проектът за новата плувна фeдерация на ветераните описан така, но в очакване да потече милион, е обречен да се чете само от „водняци“, в качеството му на фейлетон.

С цялото ни уважение към г-н Иван Цанов – убедени сме, че написаното от него е чистосърдечно и продиктувано от най-добри чувства и загриженост към побеляващата маса плуващи българи!

Вижте тук: Трите проблема на ветеранското ни плуване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>