Майкъл Фелпс: и сега продължавам да се опознавам, гледам напред и правя изводи

Малко преди Рио се очаква да се роди и първото дете на Фелпс и Никол Джонсън!

Майкъл Фелпс: и сега продължавам да се опознавам, гледам напред и правя изводи
User Rating: 5.9 (1 votes)

Майкъл Фелпс признава: „Не ми се искаше да живея повече!“ Най-големият плувец на нашето време Майкъл Фелпс в интервю за американското издание Sports Illustrated най-накрая споделя своите съкровени мисли и чувства, свързани с ареста му за шофиране в нетрезво състояние през септември 2014г. Според думите му, тогава той направо „слиза в ада“, откъдето да се спаси реално му помогнал спортът, и по-точно плуването. 30-годишният мега атлет, притежател на 22 олимпийски медала, от които 18 (!!!) златни, откровено разказва за себе си пред репортерите на американския плувен сайт в хода на провеждащия се в Минеаполис (САЩ) пореден турнир от етапа на серията Arena Pro Swim. Ситуацията след ареста Майкъл описва като изключително болезнена за неговата психика, когато той, като притисната в ъгъла мишка, се крие в дома си, лежейки на пода, а жилището му денонощно безцеремонно е под обсадата на журналистите. „Тогава бях потънал в най-тъмните кътчета на съзнанието си и на практика не исках повече да живея“ – искрено заявява Фелпс година след трагичните за него събития. Няколко седмици след ареста той преминава през пълен курс за дезинтоксикация в специализирана клиника в Аризона. Лечението и възстановяването на организма на спортиста продължава 45 дни, но и след това, по думите на Майкъл, чувството за страх дълго не го напуска.

Американецът успява да избегне затвора, но според американските закони е лишен от шофьорски права за една година и трябва да изтърпи 18-месечен изпитателен срок. Трите последни месеца на тази най-голяма проверка на силата на волята му Фелпс описва така:

„Това беше най-трудният период в живота ми, когато научих много нови неща за себе си. И сега продължавам да се опознавам, гледам напред и правя изводи от случилото се с мен“.

Със задна дата спортистът признава на репортерите, че „продължително време е живял като във вакуум“.

В известен смисъл изкупуването на вината става за Майкъл чрез физическо натоварване и усилия на волята, когато възобновява интензивните тренировки. И дори когато съдбата му нанася още един удар с отказа на американската федерация да го допусне до квалификациите за световното по плуване в Казан 2015, супер спортистът печели три поредни шампионски титли на лятното първенство на Щатите с най-добрите резултати за сезона в света.

В момента Фелпс тихо и спокойно се готви за предстоящите квалификационни стартове с цел получаване възможност за участие на своята четвърта Олимпиада, този път в Рио де Жанейро, през август 2016г. Сега се чувства удобно да тренира без излишна помпозност и реклама. Без ни най-малка сянка на притеснение той заявява на журналистите от Sports Illustrated:

„Сега изобщо не пия алкохол и нямам намерение да го правя и занапред. Чувствам се способен да постигна още много в сините коридори, защото работя с пълна сила, почивам, както трябва, спя добре и се грижа за себе си много повече, отколкото до неотдавна. Отново се превърнах в момчето, на което му се струва, че всичко зависи от него. Скоро ще видите човека, когото никога досега не сте наблюдавали, дори по време на толкова успешните за мен последни Олимпийски игри“.

michael-phelps-nicole-johnson-engagedМайкъл Фелпс заинтригува всички. На нас ни остава единствено да изчакаме осем месеца до началото на стартовете на плувците в Олимпийския басейн на слънчево Рио, а малко преди това се очаква да се роди и първото му дете! Преди девет месеца Майкъл Фелпс и Никол Джонсън обявиха своя годеж.

1 Comment

  1. румен атанасов  /  19.11.2015, 11:26 Reply

    Изненадан съм от премахването на на моя сайт от изложените банери .Как да го тьлкувам Румен Атанасов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>