Коя е „крушката“

Коя е „крушката“
User Rating: 0 (0 votes)

По повод публикацията „За крушката и опашката“ на  г-н Кръстев, при цялото ни уважение към него в качеството му на журналист интересуващ се от теми като спорт и общество, ще си позволим да не сме напълно съгласни с казаното.

Ако управата на федерацията беше потърсила чрез съда правата си за клевета и обида, дори при наличието на доказана липса на нарушения от прокуратура, Агенция за държавна финансова инспекция и Инспектората на Министерството на младежта и спорта, по принцип Би трябвало да има проблем да спечели в съда, защото Борис Божилов не излиза от рамките на своя граждански дълг – при съмнение – да подаде иск да се разгледа случая. Нима в демократична държава трябва да се „натрива носа“ на човек с будна гражданска съвест, желаещ  и борещ се на дело за изграждането на гражданско общество? Тавтологията тук е за да насочи вниманието към същността на действията на Бруно.

BTV се усъмни в сделките на здравния министър Петров, направи си собствено разследване – и човекът си подаде сам оставката.

А Борис Божилов предоставя своите съмнения на проверка в съда и там да решават те. Кое е противозаконното и къде е обидата и клеветата? Е да, обидно е да се съмняват в правомерността на действията ти, но това е част от картинката да си на обществен пост и е изцяло в личностен план. „Престижът и авторитетът“ на федерацията или на длъжностните лица в нея страдат, когато някой задава неудобни въпроси?

Когато Катинка Хошу отправи своите критики към своята федерация по плуване, не беше ли това оздравителното лекарство, от което имаше нужда УФП?

Не фактът, че нанася вреда на представянето на Петър Божилов в състезанията в България, а оттам рефлективно и на подготовката му за Токио, е грешката на УС, а в това, че не е „спортна санкция“ да наказваш треньор и косвено клуб за „деяния извън басейна“.

За да се прояви мъдрост да запазиш „кадърен треньор в името на плуването“, не трябва в една спортна обществена федерация, подчинена на МС, обидата, която явно е въпрос на личностни възприятия в случая и не се отнася към институцията като цяло,  да е над интересите на съответния спорт и Федерация.

До тук излагахме позицията си с какво не сме съгласни. Но когато „талантлив плувец става жертва на борби и обстоятелства извън него, което можеше да бъде избегнато“ – да, именно, това не трябва да се допуска.

Не и с цената преследване на хора с достойна позиция спрямо обществения си дълг.

Крушката си има опашка – коя е крушката и какво е опашката?

„За крушката и опашката“ 
Ултимативни условия в обществената организация БФПС  
Да награждаваш сам себе си и конкурентите си 
Отговорът на Борис Божилов – Бруно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>