Кой печели в крайна сметка?

Трябва ли да бъдат забранени скъпите високотехнологични костюми за възрастовите групи в плуването?

Кой печели в крайна сметка?
User Rating: 5.8 (3 votes)

фото: telegraph.co

Трябва ли да бъдат забранени скъпите високо технологични костюми за възрастовите групи в плуването?

Един професионален треньор би трябвало да се придържа към максимата, че победата не е в банския костюм, а в ума и тялото, в непрекъснатия упорит труд, вложен в подготовката.
Въпросът предизвиква голям интерес в Щатите, като се чуват доста гласове против. Оказва се, че позволението да се плува с високо технологични бански във възрастовите групи, поставя за разрешаване някои важни проблеми.
Социалното неравенство, естествено, не може да позволи на всички заинтересовани семейства и техните деца-плувци да използват скъпите технологични състезателни бански поради високата им цена. И ако на 100% се доверим на рекламата на брандовете-производители, които твърдят, че банските им позволяват на плувците да достигнат максималния си потенциал ( и защо да не приемем на вяра думите им, колко са елитните плувци, които се състезават с обикновен бански?), то на стартовото блокче винаги ще наблюдаваме неравностоен старт.
Така, ако имаме двама относително еднакво силни конкурента, и двамата вложили много усилия в тренировките, но само на единият от тях се усмихва удоволствието да разчита на преимуществото на дискутираните бански, тогава защо победата трябва да е за онзи, чиито родители са имали финансовата възможност да му ги осигурят. И понеже говорим за детски спорт, за наши вътрешни състезания и турнири, то не е ли абсурдно голяма част от един семеен бюджет да бъде инвестирана в представянето на дете, като започнем още от 8г, та стигнем до младша и старша възраст.
В крайна сметка, много вероятно е единственият победител в цялата тази истерия да се окаже големият производител.

И колко по-лесно ще изглеждат нещата, ако всички плуват с нормални бански.

Не и за производителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>