КАТЕГОРИЗАЦИЯ на ПЛУВНИТЕ КЛУБОВЕТЕ – 2014г. – мнение на Борис Божилов

КАТЕГОРИЗАЦИЯ на ПЛУВНИТЕ КЛУБОВЕТЕ – 2014г. – мнение на Борис Божилов
User Rating: 5.2 (2 votes)

“Увлечени в баналното си ежедневие, хората рядко се замислят за измамата, която като невидима паяжина, оплита живота им. Те се сещат за нея  едва когато усетят директният сблъсък, подобно на Титаник с айсберга. Тогава обаче е твърде късно сблъсъкът да бъде предотвратен и потъването е неизбежно … Измамата – не е предмет на изучаване в никой университет по света. Няма да я откриете и в никоя училищна програма. Всички се държат така, сякаш измамата не съществува, или ако я има, не следва да и се обръща особено внимание. Това е комплексът на измамения, от който се възползват измамниците.” – цитат.

Започнах така изложението си, защото за пореден път се убеждавам, че в БФПС правят каквото си искат, жонглират с наредбите, интерпретират ги както им отърва и мерят с двоен аршин неща, които би трябвало да се мерят по един единствен начин – точния.

За какво иде реч? Преди 2-3 дена в разгара на ДЛОП-ва на малък басейн се спусна тихичко  КАТЕГОРИЗАЦИЯ на ПЛУВНИТЕ КЛУБОВЕТЕ – 2014г. (БФПС). На пръв поглед нищо странно …някои клубове са отличници 1-ва категория, други са средна работа 2-ра категория и има доста слабаци, да ги наречем 3-та категория … Отличниците накрая на годината ще си умножат точиците по коефициент 1.8, среднистите по 1.4 и леваците по 1.1 (виж)

Какво следва от това? Клубовете 1-ва категория почти ще си удвоят точките, а от там и парите за сметка на 3-то разрядните клубове. Защо за сметка на тях? Ми защото парите от Тотото са една и съща сума и не се раздуват като локум заради 1-во разрядните клубове. Сиреч отличниците ще вземат повече, а слабаците по-малко!

Кой определя и отсъжда кой клуб каква категория ще е? Комисия – горе е упомената. Въз основа на какъв критерий ще отсъждат? Въз основа на табличка, която клубовете попълват и комисията проверява. Даже комисията коригира грешки и неясноти. Също така, комисията смята и изчислява и накрая стига със заключение – ти си отличник, а ти си слабак. Ти ще вземеш двойно повече пари от точките от първенствата, а ти пий една студена вода и ще почакаш (виж).

В тази табличка, която клубовете попълват, има седем реда или графи (изисквания), които те попълват и, ако и седемте квадратчета попаднат в 1-ва категория си мяташ шапката и ставаш горд собственик на клуб 1-ва категория, ако попълванията те поставят в средата – оставаш средняк 2-ра категория, а ако си попълвал съобразно критериите и си попаднал в началните квадратчета – оставаш в мизерната 3-та категория. Пита се в задачката: ами, ако имаш 4 квадратчета първа и 3 втора категория, що са птица си тогава? Или 3 първа, 3 втора и едно в трета категория – тогава какъв си? Или 6 квадратчета 1-ва категория и едно единствено във втора, ми тогава? На това малоумната наредба не дава отговор. Не се разбира кое се гледа – 4 квадратчета бият 3 квадратчета или само едно в долна категория и те проваля и не успяваш да си в по-високата. Казано е по следния хлъзгав начин: “Чл. 5. За всеки от описаните в Чл. 4 критерии се определя минимум, който трябва да се покрива за всяка една от трите категории” – айде де, кой е тоя минимум – 4 графички бият 3 графички от по-ниска категория или 1 или 2 съсипват 6 или 5 графички от висока категория. Не става ясно!

Щом не става ясно, значи 4 членката ще отсъжда субективно, ще си наложи свои правила и би трябвало да мери еднакво за всички клубове. Тя – комисията, ще определя на базата на този незнаен минимум кой в коя категория ще попадне. Сега, след много питане и допитване се установи от сигурен източник, че комисията си била наложила някакво собствено правило, да се толерира клуб, който има само една графичка в долна категория и 6 в горна, тогава той остава в горната категория, стига тая неизпълнена графичка да не е най-горната за годините членство. Еми хубаво, пак е нещо. Нещо сигурно, при което, ако се спазва, не би трябвало да има шмекерии.

Да, ама не! Започваме лека повърхностна проверка:  тук, тук и тук. Критериите са ни: най-важният – брой картотекирани плувчета за 2014г., медали от ДЛОП, процент участници в ДЛОП-ва и наличието на 2 броя висшисти с плувно образование. Демек, за малко вършим работата на комисията. Както са казали хората: “Проверката е висша форма на доверие”. Какво откриваме? На първо четене виждам 2 плувни клуба, нашия – “Омега-01”-София и “Белмекен”-Велинград, може би и други (Джи-ди Спорт-Блатоевград), са покрили 6 критерия, но издишаме с броя картотекирани състезатели. Не сме изпълнили 1 графичка от 7 графички. Според устното правило на комисията определяща категориите би трябвало да сме 1 категория! Вместо това сме вписани, само заради една графичка, във 2-ра категория.

Почесваме се и се оглеждаме около нас някой да не би пък случайно да е минал ситото и да е успял да влезе в първа категория и, о чудо, КПС “Олимпия”- София с първа категория – грее между “Омега” и “Одесос”с втора категория. Преглеждаме цифричките на “Олимпия” и откриваме регистрирани плувчета 28 бр., което дори не е за 2-ра категория, а ги праща чак в 3-та категория. Е, как става така за клубове с еднакви данни и еднакви покрити графи, едни да са 1-ва категория, а другите в разрез с правилото за толеранса на едната графа да са мушнати във втора категория!? Да, изпълняващият длъжността председател в КПС “Олимпия” г-жа Анна Лазарова е член на комисиията (съпруга на члена на УС г-н Любомир Лазаров), но това дава ли и право да си изтиква клуба в по-висока категория и в същия момент клубове със същите показатели да се натирват в долна категория. Така излиза, че “Олимпия” ще вземе абсолютно несправедливо повече средства, когато почне да си попълва коефициентите, а останалите идентични на него клубове ще са ощетени с около 20% надолу. Не само това, повечето пари които ще вземе споменатия плувен клуб са за сметка на останалите участници в плувния живот на Бг. Един вид всички останали плувни клубове ще дадат своеобразен данък на клуба-хитрец с представител в комисията. Редно е или “Олимпия” да се върне при среднистите–клубове , където и е мястото, щото са покрили едни и същи критерии или и нашите клубове да станат първа категория съобразно правилото за толеранса на 1-та графа!

Преди да изпиша тези редове, всичко ми се струваше изключително нахално и нагло, та чак си помислих – да не би да греша? Да не би клубът–тарикат да развива някакъв отбор синхронистки или скачачи? Оказа се че има 1 бр. скачач, което въобще не променя общата картинка на дискриминация и неравнопоставеност при определяне на категориите на клубовете. Сега си задавам въпроса да не би комисията да е взела някакво решение – чисто субективно и да е поставила въпросния клуб в първа категория по изключение, понеже КПС “Олимпия”, видите ли, развива някаква гигантска дейност в детско-юношеското плуване и е обхванала някакво огромно количество деца и за това е по-добър от другите гореизложени клубове!? Ми, не се връзва! Въпреки тоталния комфорт от към спортна база, с пълновластното владеене на най-приличния 25- метров басейн в двумилионна София (някой някога виждал ли е обява на конкурс, търг или решение за стопанисване на “Палата”- собственост на НСБ ?), както и абсолютно безплатното ползване на другото 50-метрово “бижу” – басейн Диана, (където пък БФПС покрива целия масраф на някои софийски клубове за сметка на общата маса плувни клубове от страната) – КПС”Олимпия”, смея да твърдя, е световен рекордьор по неефективност и не вършене на работа, точно сред децата до 13г. Клубът приближен плътно до НСБ и предполага се развиващ масова дейност сред децата на София, представете си, има жалките 9 броя регистрирани деца до 13г.!? Точно по 3 за Палатата и 6 за Диана. Клубът е възможно най-неефективният в Бг. по отношение басейни –масовост! С какво другите 2 гореописани плувни клубове са по-некачествени от най-неефективния при децата!?? Защо той ще бъде награждаван и повишаван в отличник 1 категория, а събратята му по критерии ще бъдат побутвани към по-ниските категории!?

Втори казус

брой последователни години с платен годишен членски внос към БФПС. “Дамини-ЛВ”-София, (с представител в комисията за категоризацията) – е произведен в първа категория клуб, пък от името на “Дамини” годините с членския внос са 5!? Искат се 7 години! Как става така? Примерно, клубове – “Етър 2000” –Търново , “Левски-2014”- София , “Спринт”-Пловдив (разцепили стари утвърдени клубове), които са плът от плътта на “Етър” –Търново, “Левски”-София и “Младост”-Пловдив, които са от над 7 години в плувния живот са засилени в “трета глуха” с трета категория (най-ниската) с довода че нямат безмислените 7 години членство!? Сега веднага ще ми кажат че ЛВ-то от Даминито е бившето бутиково клубче “Лято-Връбница” от Обеля. В чужбина редовно асоциират ЛВ-то на Левски и в един момент прекръстиха клуба в “Дамини-Левски”, понякога питат защо е писана цена в лева в името на клуба!? Всички състезатели от “Лято-Връбн.” вече се разхвърчаха по другите софийски клубове, управителното тяло е друго и ново, името е различно, капацитетът е различен, спортната база до голяма степен е нова, тренерите са нови, екипите са нови, но ЛВ-то се яхва като гривест мустанг и клубът се самоназначава за първа категория. Обратно на това гиганти като плувни успехи като “Етър-2000”- В.Търново с купища национални рекорди и с успехи от последните първенства, които много трудно можеш да догониш, “Левски-2014” със състезателка в шестицата на Европа, “Спринт”-Пловдив с талантливата си рекордьорка Д.Петкова са наказани заради младостта си и никой не обръща внимание на факта, че те са много по-стари членове на БФПС-ве чрез клубовете си “майки”, от които произлизат, от колкото “Дамини-ЛВ” чрез ЛВ-то си! Или най-малкото са равнопоставени! Най-малкото, реално те не са по-неопитни или неутвърдени от клубовете си “майки” (които имат безсмислените 7 години членство), особено пък и ако имат само 1 неизпълнена графичка от таблицата за категоризация! Още по фрапиращ е случай с “Астери”- Варна , които както и да го сучем не заслужават позорната 3-та категория с успехите на сестрите Кадоглу , К.Николаева и другите талантливи деца от Варна.

Казус 3

Тука вече кашата става пълна! Критерият брой спортно-педагогически кадри, ама и с висше образование и само със специалност – плувни спортове. Поглеждаме в “Регистър на спортно-педагогическите кадри”. Оказва се, че само 174 от 285 тренера покриват изискването за висше образование и за плувен спорт, дори за най-долната категория – трета, а се искат 2-ма такива спецове въобще за да си в категориите. От там и маса клубове с първа категория се оказва, че въобще не покриват това изискване. Аз ги докарах до 4 броя от първоразредниците, включително и клубове с членове във 4-ри членната комисия! Това доказва, че тяхното – негласно правило за толериране на неизпълнена 1 графичка от табличката за категоризация действа с пълна сила! Щом абсолютно всички клубове с членове в комисията са се писали 1-ва категория, при неизпълнена една графичка, то тогава това правило е в сила и би трябвало да важи за всички (с неизпълнена 1 графичка)! Тогава излиза, че госпожите Лазарова, Пенева и господата Тодоров (председател) и Минковски, всъщност, си отсъждат правилно и не се повишават неправомерно, а просто прецакват уж случайно ПК “Омега-01” –София, по всичко личи и “Белмекен”-Велинград и някои други клубове с липсващи 7 години членство или някоя от другите графички от табличката за категоризация.

Не може един принцип и правило да важи за едни клубове и в същия момент да не важи за други клубове с изпълнени абсолютно същите критерии, като първоразредниците! Или тогава нормотворците, сътворили тази куца наредба да ни разделят на 2 категории – придворни и плебеи, да сътворят 2 различни наредби за близките до властта и за опозицията, та поне да знаем защо сме неравно третирани и дискриминирани.

В заключение, тъй като БФПС-ве никога не се вслушва в предложения, критики и съвети, този материал поема в посока ММС-та и К.З.Дискриминация! В ситуация на явна дискриминация и неравно третиране, както и в ситуация на конфликт на интереси, считам че само независим орган би могъл да помогне да възтържествува правдата и категоризацията на плувните клубове да се осъществи честно, прозрачно и равнопоставено.

Борис Божилов –Бруно (ПК “Омега-01”-София)

12 Comments

 1. Румен Атанасов  /  05.03.2015, 7:43 Reply

  Боже!Бруно ти не спиш ли?Такива напоителни мнения са достойни за многотомник“Откровено за съкровеното“!Таман беше мирясъл и пак захапа БФПС.Мнението ти ще бъде взето за сведения от Олимп,но знаеш ли какво е мнението им за теб?Да видим на 8 април дали ще се обадиш или НЯМА!Сигурен съм,че ако получиш това което искаш нма да скачаш повече.Ами от БФПС дайте му го!РУМЕН АТАНАСОВ

 2. Румен Атанасов  /  05.03.2015, 7:47 Reply

  Надявам тежката ръка на администратора да не ме шамароса интелектуално!Този тайствен сайт с мистериозно излъчване и скарцане на стави и сухожилия под пода създава нечуван уют за саги достойни за латиносапунки.Дали е фатално,ако между 1341 епизод и 2398 епизод изтървете 27 епизода.Хубаво е да скъсявате материалите ,че четенето им се превръща в един малък кошмар.Или все пак ще замахне по мен накрая?

 3. Борис Божилов
  Б.Божилов  /  08.03.2015, 12:59 Reply

  Как пък Румене не каза нещо по съществото на темата , кой го интересува дали спя и колко е дълго четивото !? Да изместваш сновният въпрос с безмислици е стар комунистически приьом ;)

 4. Румен Атанасов  /  09.03.2015, 20:00 Reply

  Драги Борисе.Любезни Бруно!Ценя твоите енциклопедични достойнства,но само да ти припомня,че се пише ПРИЙОМ.Разбира се,че никой не се интересува от твоето денонощие.Уважавам чувството ти за недоказаност и недооцененост.Сигурен съм,че проверките от Сметната палата и НАП не са показали съществени нарушения в счетоводството на Олимп.При това са ги проверявали 3 пъти.С интерес следя твоята треньорска кариера и съм копирал дипломата ти от…коя плувна асоциация на кой щат в Малайзия беше?За моите политически убеждения явно грешиш.Отново ти напомням ,че съм върл националист,отявлен патриот и русофил.А ти драги Бруно,надявам помниш воаяжа си до Картаген миналата година.Ако знаеш въобще какво е това и яде ли се?И знаеш защо ходи до там.Да кажа ли на всички читатели на тайствения сайт какво прави там?Сайт в който ти съперничиш по обем на трудовете си на Зола,Дюма и Джоузеф Конрад.Ако знаеш кои са те?С уважение твой приятел и опонент Румен Атанасов. ПП.Надявам се от любезност другия път да сложиш едно прилично обръщение.

 5. Борис Божилов
  Бруно  /  11.03.2015, 6:23 Reply

  Хаха…с прийома ме закова :) Проверките – „не са доказали“ , обаче се наложи да се върнат обратно към ММС -130 000лв. ! Те , ако не знаеш се връщат в полза на други спортове , не отлитат на луната , така че съм свършил нещо полезно…а и , не забелязваш ли новата уредба , повечето лагери за националите ( не и за нас ,разбира се) , повечето турнири в Бг. , че и с ел.мерене , големите групи плувчета които пътуват на държавни разноски извън страната по гръцки турнири…не забелязваш ли раздвижването …!? С две думи , има ли контрол и натиск от опозиция ще има и точна и правилна работа от властимащи ! Това ти е малко трудно да го разбереш покрай любовта към Путин , но поне се опитай…“Малайзията“ е Американската асоция на треньорите по плуване , най-голямата в света ! От тази организация по-голЕма нЕма..:)! А аз съм на най-долното стъпалце там …така че каква „бомба“ хвърляш не ми е ясно..?:) В „Картаген“ / Тунис ходя щото там е единственото по-ефтино и близко място където мога ги засека и да се дообразовам и евентуално да ги вкарам в Бг. , където те ще са само от полза ! Вреди не виждам…ако ти виждаш , сподели ги…! А , ако си ми открил някоя тунизийска любовница там , пък аз не съм разбрал задължително трябва да ми я покажеш…! :)

 6. Румен Атанасов  /  11.03.2015, 7:05 Reply

  Драги Бруно!Уважаеми приятелю!Солидаризирам се с теб за лекия полъх на промяната.Олимп следи всичко изкъсо и не дава много гювеч.Не мога да разбера обаче,защо не се сещаш за страстта му към гръцките турнири.Не искам да те хваля,но приличаш на онзи герой на Сервантес.Онзи,който с коня,а не с магарето.Бориш се с многоглав змей укрил се в пещерата на Спортната палата.Не разбра ли,че ти трябват рицари,а не трубадури за да надвиеш Зезс и най-вече Хера.Винаги съм ценял помощта на Русия.Представяш ли си ако за Освобождението ни бяха загинали не 200 000 руснаци,поляци,фини и румънци,а толкова рейнджъри-янки.Ми, то досега щяхме да пеем оди и какъв вой ще се да се надига на 3 март.А точно тези янки ни бомбардираха така люто през зимата на 1944 г.,че остана само пепел и счупени стъкла от цяла София.Всичко това ти го казвам да приличаш на ученик ненаучил урока си.Путин е уникален президент,който обича страната си и народа си.В мирно време той увеличи територията и върна самочувствието на руснаците.Вероятно не си спомняш докъде ги беше докарал Елцин през 90-те години.Време в което ти си ухажвал мадамите по новооткритите заведения на мрачна София.Ще вметна,че за тунизийска любовница не знам,но ако това говорене ти доставя удоволствие можеш да продължиш през Алжир,Мароко и да свиеш на юг до Западна Сахара.Финансов остатък винаги се връща в донора и той отново се насочва по целесъобразност към дарителя.БФПС-ММС-БФПС.Чудно ми е удоволствието с което ме слъгваш за пътуването ти Тунис.Хайде де!Ти за толкова наивен ме вземаш и искаш да приличам на героя на Сервантес.Ама оня с магарето,а не с коня.Какви американци в Тунис.Нали не знаеш,че имам приятели там.Техните елитни плувци са във Франция и САЩ,а в Радес се цамбуркат саво местни величия.Какви американци,какво засичане,какви вкарвания на кой и накъде? И накрая какви 5 лева.Казах 5 лева и се гледам в монитора засрамен от скромната сума,която промълви устата ми.Драги приятелю!Май не ме харесваш след като не си използвал нито едно прилично обръщение.Драги Борисе!Ценя опита ти от най-долното стъпалце на Онази Асоциация от Новия свят.Стъпалцето на което си стъпил накъде гледа?Да не си поставил пръстите на краката наобратно.Към мазето.Огледай се!Знаеш за какво говоря.И пак ти пиша.Ако говоренето за тунизийски любовници ти доставя удоволствие има един телефон който…..И накрая драги Бруно.Не искам да те откопавам след като съм те закопал. Думичката „ефтино „се пише с буквичката…….Очаквам продължението на отговора ти.Твой приятел и опонент Румен Атанасов

 7. Борис Божилов
  Бруно  /  11.03.2015, 20:54 Reply

  Любезни Румене , биеш ме отвсякъде по правопис в тоя двубой…признавам си..:) Аз те улавям само със ЗеЗс вместо Зевс…ама явно не е от незнание…Виж сега , разбира се че съм пределно наясно с гръцките турнири и единия и същ хотел и рейс и т.н. Обаче отворя ли си устата влизаме на много лично ниво , а от известно време началниците горе адски силно се засягат за всяка непремерена приказка , плашат ме с дела , убийства и лична разправа , така че вече ще пиша и уличавам само като имам железни доказателства за правотата си ! Относно Русия , не ми се влиза в полемика , щото виждам че се палиш …но около освобождението на България има и много имперска политика и мнението ми е , че просто вадим зверски късмет с освобождението си и по-малко …твоята истина. След убийството на Немцов и оная журналистка , забравих и името … Политковская май беше , въобще не ми го хвали „уникалния президент“ …Държавно управление което решава проблемите си с убийства е авторитарно и тоталитарно…не може да си убиваш демократите…!! За 130-те хилики…БФПС ги връща на ММС и те не се връщат обратно за същата година – губят се ! За следващата се отпускат нови пари , като според мен се отчита че началството в плуването не се справя с харченето…но това са нови пари ..за новата счетоводна година. Ония върнатите са ЗАГУБЕНИ за плуването , но спечелени за някой друг спорт , който е на зор ! За Тунис и ASCA …да, американците са кът :) , но там действа един пич – тунизиец , който е представител за цяла северна Африка и върши невероятна работа , точно чрез ASCA за развитието на плувния спорт в тези размирни територии…Наистина , най-добрите им са във Франция и Щатите , но често се връщат и вдигат нивото на тамошното плуване…бих казал че са с около 10% над нашето плуване , а по отношение на плътност на резултатите , далеч пред нас , особено сред жените…Примерно сега правят ето това – http://swimmingcoach.org/portfolio/asca-levels-1-3-tunisia/ – Нещо , което при добра воля може да се осъществи и у нас…Това е от моята гледна точка , а моя Пешо ходи там за да се състезава , нещо като Н.Димитров в Германия…какво лошо виждаш в това ? И , накрая пак те поканвам , вземи отношение за КАТЕГОРИЗАЦИЯТА ..не ме мятай в Русия , Тунис , Зевс и други литературни герои…в материала по-горе съм се обосновал , та да ме разбере и първолак…как нямаш отношение за такава несправедливост..?

 8. Румен Атанасов  /  12.03.2015, 7:25 Reply

  Драги Борисе.Любезни Бруно.В предишните си коментари писах,че правиш отчаяни опити да възродиш спомена за твоя легендарен съименник от 16 век.Това което казваш за въздействието на Олимп върху твоята персона-цитирам“ плашат ме с дела , убийства и лична разправа „е малко странно.В случаите би трябвало да уведомиш компетентните институции и да докажеш истината-.Според теб.Наясно си,че дори да дойдат нови богове,нов Зевс и нова Хера нещата няма да се променят.Дори ти!Ако ти метнат мантия -ще се промениш от хастара навън.Точна аз ни най-малко защитавам Олимп,но ми се струва нереалността на ситуацията.Не мога да разбера причините за отношението ти към Централата.Споменам мои предположения-лична вражда,чувство за недооцененост,чувство за незадоволеност,опити да се превърнеш в легенда,желанието ти да те поставят на каменен пиедестал като онзи герой от филма „Господин за един ден“ и т.н.Борбата ти срещу предишния клуб,и срещу по-предишния и срещу Олимп,срещу всичко което ти се мярка или шава пред очите е явно увлекателна за теб.Направените одити от различни институции не показаха врата към твоите копнежи.Не мога да разбера какво искаш.Явно не можем всички да сме на твоето интелектуално ниво и ти с присъствието си по всички социални форуми се превръщаш в медиен диктатор.Ми,аз треперя ,че можеш да ми пратиш поредния критичен материал срещу нивото на хлора в Спортната палата,срещу гъгнещата уредба и пресипналия глас на диктора на поредното състезание,срещу здравината на коридорите в Дианабад,срещу височината на водата в коритото на басеин Приморски,срещу допускането на неизкъпани зрители в басеин Младост,срещу пукнатите прозорци на хотела в Летница и др.Имам странното чувство,че това ти доставя удоволствие.Е ,има и такива хора.За Тунис зная доста неща които ти криеш .Най-вече причините за пътуването ти до там.Нали ти споменах да не ме правиш на онзи герой на Мигел де Сервантес с магаренцето и дал името на един луканков салам на КФМ.,Вече ти казах ,че там имам няколко приятели които ми написаха напоително за твоя интерес към“ 10%-ното по-високо ниво на тунизийското плуване.“Бруно,Бруно.Май ни мислиш всички за абдали.Няма нищо лошо в това за което си отишъл.Всеки търси начини за оцеляване..Що се отнася до убийстватаРусия.за мъртвите или хубаво или нищо.То ние да не сме изключение!Няма да коментирам Немцов,който си е падал доста по тънката част-3 брака,камара от манекенки-мераклийки за слава,куп деца.Защо забравяш ревността.И защо реши ,че един неуспял няколко пъти кандидат -президент с 3-4 % подкрепа ще бъде трън в очите на Путин.Явно някой е имал голям интерес точно сега да създаде хаос в Русия.А,Бруно!Защо точно сега?Имперска или не,нас ни освободи точно Русия.Явно като гордо чавдарче и нереализирало се пионерче поради Промяната си пропуснал уроците за Априлското въстание,Батак,Перущица,Клисура с купищата заклани,за горящите махалите в Средногорието,за дръвниците в Чепинско по време на потурчванията,за отвличанията на нашите момичета по харемите.Това ли е имперска политика?Да,всяка империя си има интереси.Както и ние.Но благодарение на Русия станахме свободни.Свободни Бруно.Така както ти отметна омразния за теб комунистически „ПРИЬОМ“ от врата ти и вече 25 години дишаш свободно.Дишай,Бруно!Дишай и издишвай свободен.Е,И?Защо риташ?Нали си свободен?Категоризацията на клубовете е дейност тънка и непрозрачна.Винаги правилника се чете в диспозитивна форма.Винаги ще има недоволни и задоволни.Така както е в живота.Така както си ти в момента.Какъв си все пак?Вероятно няма да присъствам на 8 април на Общото събрание.Мои агенти от Олимп ми казаха какво са си говорили функционерите за мен“Този пък какъв е да присъства?“И са прави.Ще видим твоето присъствие по право до какво ще доведе.Можеш да развееш знамето на Свободата и да започнеш да скандираш“ Оставка“.Или ще мълчиш!Драги приятелю!Имаш мисия в плуването.Не се разсейвай по борба с мъгливия и зловещо навъсен Олимп.Освен…..Освен ако не ти доставя удоволствие.Твой приятел и опонент Румен Атанасов

 9. РУМЕН АТАНАСОВ  /  12.03.2015, 12:58 Reply

  Драги Бруно.Нека да ти напиша и втората част на повествованието.Пишеш,че резултатите на жените на Тунис са по-плътни от нашите.Вероятно ползваш информация от моята африканска ранглиста.Над 90%от техните моми са французойки от тунизийски произход.Точно на мен не ми пробутвай тези номера.Освен това съм озадачен,че не прояви абсолютно никакъв интерес към WORLD SWIIMING AGE GROUP 2014 Световните възрастови групи за 2014 г.Вероятно е заради финансовите условия.И аз така пътувам до Моя Тунис.Ако си я закъсал с парите ще ти ги изпратя безплатно.Само ми пиши на пощата.-Що се отнася до Никола Димитров той живее от 3 години в Мюнхен,състезава се за Щадтверке и се готви да учи спортен мениджмънт.Той няма този интерес какъв ти имаш в Тунис.Материалите ти са интересни ,но са доста отегчителни по дължина.Направи ги на три-четири части.Така ще са по-четливи и ще бъдат очаквани от читателите на тайствения сайт който ги публикува.Чувал съм,че администратора на сайта има доста тежка ръка и ми е чудно защо до сега не те е упрекнала за това.Или вече го е направила.Имай предвид,че интелектуалните ни престрелки вдигат интереса и читателите на този сайт.Вероятно!За Освобождението няма 2 или повече истини.Ти като набеден от себе си демократ би трябвало да цениш Свободата.Вероятно не знаеш,че Русия е пробвала 12 военни кампании от 18 до края на 19 век за да „ОСЪЩЕСТВИ СВОЯТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА“И да освободи Българските земи..Ами ти какво очакваш след 200 х.загинали и ранени войници.Хипотетично и до сега можехме да сме под турско робство.Или както казват твоите демократи-приятели „чуждо управление“Срам и позор.Само да се харесат на ДПС..Чудно ми е дали когато си бил в детската градина дали някои с комунистическо потекло не са ти изяждали сутляжчето или не са те замервали в възглавници за да ги мразиш толкова бившия режим.Мога да ти кажа,че тогава нямаше мутри,нямаше наркоманчета,нямаше проститутки,всички цигани работеха и не печатаха пари от раждания,нямаше решетки и бодигардове.Имахме спорт!Виж колко медали сме спечелили до 1988 г-и колко през 2012 г.И познай колко ще имаме в Рио 2016.НИКОЛКО!Хващам се на бас,че няма да вземем нито един медал.Виждаш ли ,че държавата ни е обхваната от завист,злоба,интелектуална бъркотия,неграмотност,мизерия,социално разслоение-много бедни мразят малкото богати.Виждаш ли,че спряхме да се радваме,да се събираме,да общуване.Всеки един плувец,който постигне високи резултати веднага бива атакуван от всички под него с непозволени средства.И елитните ни плувци зарязват спорта за да избягат от завистта и намеците по техните постижения.Да ти кажа ли името на последния/-ата който се маха от плуването.Заради омразата и лошотията.Сега ще ме упрекнеш,че съм черноглед.Една мома от Варна ми каза,че съм кривоглед.Оставам без последствие нейната наглост,но и препоръчвам да си види постиженията и тогава да ми пише.Желая ти сериозна подготовка за Лисабон,за МЕДИТЕРАНЕА КЪП/бивш КО.МЕ.Н/,за Тбилиси и дай боже за Сингапур.И искам да не спираш с престрелките с мен.Виждам,че ти доставят удоволствие.Пиши ми по-често и не забравяй на 8 април да споменеш моето име.Просто извикай РУМЕН АТАНАСОВ и ще видиш как един твой бивш колега от предишния ти отбор ще подскочи.Да не говорим за Президиума.Ще чакам инфо от теб за дебатите.Надявам се да продължиш с полемиката.Не се отказвай.Твой приятели опонент РУМЕН АТАНАСОВ

 10. Борис Божилов
  Бруно  /  13.03.2015, 1:45 Reply

  Любезни Румене , пиша ти за последно , щото ми писна , а и само губим времето на хората да ни четат глупостите…1.За това с плашенето по телефона не може да се сезира полицията , щото е трудно доказуемо и нищо няма да се случи…Такава е практиката от живота , така че продължаваме напред … макар че стигне ли се до дела мисля да приложа някои неща , като доказателство. 2. Мантията не ти я намятат , а има демократично гласуване на делегатите на отчетно-изборно събрание -2016г. ! Тая приказка – „всички са маскари“ , не ми я пробутвай , за твоя изненада на света има и честни хора…Ако , чисто хипотетично имам някаква власт в плувния живот ще наложа тотална прозрачност (подобно на Словенската федерация) , ще правя всичко възможно парите по пряк и лесен и регламентиран начин да стигат до плувците и клубовете , ще демократизирам начина на вземане на решения , ще има публични дискусии , ще има форум в сайта , ще те наема да подържаш ранглисти и рекорди , ще подкрепям списанието и сайтовете , ще вкарам Американската асоцияция на тренерите с цялата си мощ в Бг. , ще намеря генерален спонсор , ще провеждам „Гранд-при“ на България – отворено за чужденци и по ЛЕН и ФИНА , ще дублирам парите от Тото за клубовете по 2 , ще създам наградна система при състезанията , ще , ще , ще..:) Разбира се това са мечти :) 3. „легенда“ , „пиедестал“ , „незадоволеност“ ..какви глупости пишеш !? 2012 -2013г. стоях и получавах на всяка крачка ножове в гърба от знайни и незнайни люде на възлови постове , само защото съм решил сам да си тренирам децата , не съм си позволявал да критикувам и атакувам , до момента в който започнаха да се атакуват и нещата докоснали се до мен – нов клуб , представи си -състезатели от новия клуб , нещата загрубяха и с подигравки , обиди от най-високо ниво и т.н. От 2014-2015г. установих че и да си смирен и да се защитаваш е все тая…решено е да бъдеш смачкан и спрян на всяка цена..така че какво му остава на едно ранено животно притиснато до ъгъла , че и с 2-те си малки до него…защитава се ! Как може човек да се защитава в подобна ситуация ? Пише в социалните мрежи , изкарва на показ нещата , сигнализира по-висшестоящите институции , води дела за дискриминация и много скоро и редовни дела…Други средства няма ! Това са законните средства приети от гражданското общество ! Независим орган отсъжда – кой крив , кой прав и това е …Това че на теб това ти се вижда ненормално си е за твоя сметка…С две думи , не аз почнах войната , а бях принуден да я почна ! Ето сега например се опитват да изключат от БФПС настоящия ни клуб , щото видиш ли сме недоволни от несправедливата категоризация и сме сезирали министъра и К.З.Д. (Комисия за защита от дискриминация)…това че се обръщаш към независим съдебен орган за справедливост , при явна несправедливост към теб се счита за углавно престъпление. Като председателя на арбитражната комисия в БФПС , сяда на стола на защитата в делата и защитава плувната централа !? Все едно съдията от първоинстанционият съд , на по-горната инстанция да седне на мястото на прокурора..това само тука може да се случи…Едно и също лице да е , и съдия и в същия момент обвинител по едно и също дело. В единия момент трябва да съди безпристрастно , а след 5 дена сяда в защита на едната страна…4. Хващал съм се за глупости…!? Няма такова нещо приятел…единственото по-техническо нещо за което писах беше неточната уредба -Колорадо която мереше с половин секунда по-бавно..как да не пиша , за такъв проблем !? За радост , някой нещо е барнал и сега дедо Колорадо мери като швейцарски хронометър…Не мога да си изкривя душата и да не адмирирам това..5. За Тунис..какви тайни , какви 5 лева ? Каквото интересуваше общественоста съм го написал…изказал съм си впечатленията и това е …какво да занимавам хората с личните си неща…ти споделяш ли каква ракийка пийваш , от къде я купуваш и по колко ? Това че съм споделял с теб на времето впечатления и контакти от Тунис , го възприемаш , като някаква тайна ли ? Издай ме тогава , та и аз да разбера каква нередно съм сторил в пустия Тунис :) . 6. Не , Румене – не харесвам кланетата и изнасилванията на башибозука , да Румене и аз съм благадарен на руския народ че ни е помогнал да се освободим…това не пречи да съм реалист и да считам че вадим късмет от цялата ситуация на борба между великите сили. 7.Общото събрание: Аз се явявам горд делегат , правя си едно списъче с интересни въпроси и ги задавам , така направих 2014г. Така ще направя и сега..с тая разлика че още я няма тъничката книжка с отчета и бюджета , която може и да не се появи въобще , което би било в разрез с Устава на БФПС , ама на кой му пука…Ти се явяваш журналист от известен плувен сайт – идваш , сядаш и си записваш…лично аз те каня , както ще поканя , де за който се сетя журналист от спортно издание…Общото събрание е публично събитие на обществена организация работеща за благото на спорта и децата ни , не е сбирка на ЦРУ или КГБ…Само че , ти си силен в писането , май не си много по делата , поне така ми си струва…8. Женското плуване в Тунис си го наблюдавах лично , вадя си заключенията от това което виждам и въобще не съм отварял Африканската ти , женска ранглиста..виж мъжката я прегледах , признавам си…Та там , една мома бие , но 3-4 яко и дишат във врата , за разлика от нашите първенства , където разликите са доста по-широки 9. Да , скъпички ми са 200 кинта за твоите ранглисти , със сигурност ме интересуват , ама …сори , за сега си ги мерим с Европейските плувчета , чрез „Суиминг-ранкинг“..или нещо такова беше името на сайта. Виж , ако ми пратиш твоите статистики няма да ти се намръщя…ако ли не , здраве да е. 10. Н.Димитров си има един интерес в Германия , ти друг , аз трети в България , в Тунис четвърти..кой го интересува това , боже господи… 11.Хвалиш ми комунистическото робство !? Ти съвсем се обърка..пак имаше наркомани , само че дишаха лепило и пиеха ..вече забравих какво..купуваха си го от аптеките , Коттерпин + Седалгиннео..май това беше , мутрите бяха с черни Волги , проститутки пак си имаше , винаги си е имало :) , циганите не работеха , както винаги ..но и българите не се преработваха и всеки гледаше да крадне , а решетките бяха при резиденциите и вилите на партията -майка. Но имаше и Белене с хилядите избити без съд и присъда , и опашките за банани , и реда за кола или телевизор , и рязането на панталони и коси , и забраната на музиката , и Чернобил със самолетите от ЮАР с пресни плодове за партийците , докато моята братовчедка на 13г. си замина от рак на костите , след 2-3 години майка и от същото и след още 2-3 баща и , пак от същото , и убийствата по границата докато се мъчиш да се спасиш , и изселванията , и ограбването на домове и фабрики на заможните и хиляди други „благинки“…Единственото хубаво за теб е че си бил млад , а сега си стар…Елементарна логика , която показва колко си заблуден в нещата от живота , драги ми Румене… 12. И аз го знам последния/ата , който/която изчезва….и му/и пожелавам искрено всичко най-добро за напред ..дано успее ! 13. Лисабон , Тбилиси , Сингапур…знаеш ли кога разбрахме с моя Пешо ,че ще ходи в Лисабон – на 8.март…или 7.март , все тая….след 19 тежки старта от ДЛОП-ва на малкия басейн с кашличка лекувана без сиропчета , по разбираеми причини (всъщност , за тези които не знаят -сиропите за кашлица много често съдържат забранени вещества)…Лисабон е на 28-ми март. Ако ми кажеш как може да се подготви състезател за най-важния си старт в живота за 20 дни , като махнем задължителната почивка от поне 5 дни , стават 15 дни…Чудна работа !? Страхотно планиране и изключителна далновидност от страна на ръководството. За Тбилиси не е утвърден състав…май щели да са 2 момчета и 2 момичета , ама кои ще разберем 2 седмици преди форума , най-вероятно ,м-ду другото това състезание липсва в международния календар !
  Та , така драги ми Румене.. с това аз слагам край на беседите си с теб поне за 6 месеца ! :) Щото ми се счупиха пръстите от писане…Гудбай…

 11. Румен Атанасов  /  13.03.2015, 7:02 Reply

  Драги Борисе.Изглежда,че доста съм те засегнал с някои мои писания за някои твои пътувания.Започна да си позволяваш и лични обиди,което не е добре.Сдържай нервите си!Всеки е загубил някого в живота.Аз също съм погребал трима души и също от рак.Така,че по-кротко на тази тема.Явно,че си имал фамилен сблъсък с миналата власт.Защо скачаш срещу сегашната?Нали са демократи.Много добре знаеш,че няма нищо да направиш от това което си замислил ако ти сложат мантията на владетел.Просто никой няма да се навие да ти налива пари-нито генерален спонсор,нито разни световно неизвестни треньорски асоциации от Панама и Бруней Дарусалам,нито някой ще ти даде повече пари от Тотото,нито ще направиш Опън турнир.За последния нямаме лицензиран басеин.Как ще построиш нов такъв?Тези легенди с рязането на крачолите и дишането на лепило са известни,но прости хора за да го направят е имало и преди има ги и сега.Тъй като си доста зрял вече ще ни кажа,че майка ми слагаше ключа за апартамента под изтривалката за да влезна след училище.Тогава хората се прибираха спокойни и не се оглеждаха със страх за наркомани и крадци.Ти явно си бил ощетяван като чавдарче и нереализирало се пионерче и не са ти вързвали правилно червена връзка на вратлето.Затова ли те е яд.Всяко едно време си има проблеми.Понеже си бил щастливо чавдарче и стигнало до връзката пионерче ще ти напомня,че банани и луканка нямаше,но имаше истинско кисело мляко,истински колбаси,истински хляб,истински български домати и плодове,чисто вино-без Е-400,430 и така до 1000.Думата“глупост“никога не съм използвал в моите писма до теб.Ти я ползваш.Не зная дали твоето мнение за мен е че съм“ глупав“но ако така ти изглеждам…..Явно ,че ние произхождаме от 2 различни социални прослойки.Моите родители бяха транспортен работник и машинописка и затова се гордея с тях.Те ме научиха да ценя доброто и злото във всяко време.Вероятно за теб-демократа днес всичко е розово.Като изключим битката ти с Олимп.Можеш да я водиш още 1000 години.Докато остарееш като мен.За твоя информация досега никоя жена не се оплакала съм стар.Май прозирам до голяма степен в твоите писания думи на гражданката Щ от София която ти много добре познаваш.Нещо ми светва с тези твои фермани,но ще проуча нещата по-издетайлно.Разказвали са ми как се държиш по време на лагерите и състезанията.Не ми е работа да те оценявам поведениети ,но не го прави и ти.Дали съм заблуден или не -аз най-добре мога да преценя.Но пак ти казвам.Нещо много те е яд на предишната власт.Нещо много те е яд и на сегашната.Имали някога на който да не те е яд?И не ми се подмазай с тези мои назначения като някакъв статистик от твое бъдеще величество.Вече писах,че аз не мога да бъда купен и затова никога няма да работя за някоя държавна институция.Работя сам.Виж за бъдещото участие на сина ти в международните турнири с удоволствие бих ти помогнал.Защо се чудиш на Олимп.Там нешата става бавно,лениво и ако може най-добре е да не станат.Не само на Пепи,а на всички деца са съобщили на тази дата-7 март кои ще бъдат в Лисабон.Ще ги води Роза Георгиева.По никакъв начин не смея да ти се меся в работата като треньор,но ми се струват доста зимните стартове на Петър.Можеше да прескочиш някои от международните турнирите,но това е твое решение.За Тбилиси наистина ще заминат 2 плюс 2 .При юношите Антъни и Пепи, а при девойките има 4-5 проекто имена от 2001 и 2002 г.Това засега.Желая ти успех в Лисабон и после на МЕДИТЕРАНЕА КЪП /бивш КО.МЕ.Н/в Дедеагач/Александрополис/И винаги поставяй едно прощално „Твой приятел и опонент“-Румен Атанасов

 12. РУМЕН АТАНАСОВ  /  13.03.2015, 11:08 Reply

  Драги Бруно.Или аз съм чел полусъбуден твоите проникновения и жието ти или ти си ги писал полузаспал.Притесни ме с тези твои пръсти.Кои точно изпочупи-всичките,онзи важния,кутрето или двата на левия крак?Таман се научи да пишеш с по-малко правописни грешки и взе,че биеш отбой.Недей!Преди това вземи научи и правилните имена лекарствата и тогава можем да понамалим темпото.Много интересно откъде знаеш,че съм стар.Никъде нямам публикувани данни за възрастта ми.Пак подозрително близо пишеш до онази софиянка наименована гражданката Щ.То остава да живееш и в най-големия софийски квартал за да щракне капанчето.Всичките ти писания по повод присъствието ти в Тунис са за пред баламите.Всичките ти коментари за силата на женското плуване на Тунис са измислени.Там жените са на две-три степени под нашите момичета.Как можеш да сравняваш двете плувания.Опитваш се да се направиш на компетентен,но точно пред мен няма да ти мине номера.Разправяй ги на наивниците.Много добре знаеш защо Олимп подгони твоя нов клуб за категоризацията-причината са недостатъчния брой състезатели в отделните възрастови групи.Неодобрявам,ако е вярно,натиска и лишенията които ти налагат от Олимп върху подготовката на състезателите ти.Вероятно и ти имаш кривини,но децата не бива да страдат.Но те съветвам,но излезеш от скандалите и караниците.Никой,най-малко ти печелите от това.Дори и да дойде ново ръководство догодина то няма да е по-различно и по-модерно и ДЕМОКРАТИЧНО.Просто всеки овластен у нас се чувства като малък феодал в голям феод.Изненадан съм,че ти се струват скъпички ранглистите които писах 3 месеца и съм преровил над 250 сайта.В онова време ги давах на БФПС и те ми благодаряха подобаващо.Днес няма смисъл да ги информирам защото само ще ги раздразня .Що се отнася до твоята мерилка Европа в този сайт ги няма поне 40% от резултатите.Да не говорим за факта,че голямото плуване при 16 г.и по-малките отдавна е преместено в САШ,Австралия,Азия и Южна Америка.Парите за ранглистите са само половин минимална работна заплата.Половин минимална ,Бруно.За 3 месеца ровене.Вече ги получиха 7 души-треньори и запалени родители спазили правилата за конфиденциалност.Изглежда ,че ти си бил окован в цитирам“комунистическото робство“и дрънкайки с веригите и носейки нашийник си пял и играл без страх от мутри и наркомани.Не е вярно това което пишеш за годините преди твоето ПРЕРАЖДАНЕ-преди 1989 г.Зная много повече от теб за онова време.Но пак си мисля,че пееш и пишеш с омраза защото си от друга богопомазана социална прослойка.Тогава вилите и резиденциите бяха не повече от 50 включително тези на местните величия.Днес в пъти повече имат твоите героини от Демокрацията-фолкаджийките.Да не говорим за твоите кумири от Демократичния парламент,Демократичните кметове,демократичните измамници от различните гилдии.Не зная с какви средства разполагаш,но аз след като работя на две места се унизих да продавам хобито си.На пазара както продавач.Като зарзават,чорапи и холендри и колена.Добре,че имам един уникален приятел,който ми закупи компютър,нов монитор,нов таблет и ме подпомага финансово.При това без да сме се виждали никога.Ей така-на доверие.Имам и едно приятелско семейство помагащо ми винаги при нужда.Ей така по-човешки.Имам и една добра приятелка,която ми се обажда за подкрепа.Има и такива хора.Пък ти- скъпичко!Затова ти предлагам да не спираме полемиката защото така вдигаме посещенията на сайта. Вероятно администраторът крещи от удоволствие и прави кълбета от радост за главоломността на влизанията и тъжи за излизанията на читателите. Не бих се учудил,като ни шамароса с дебатите.Горко ни!Та драги Борисе!Смелост. Превържи потрошените пръсти и най-вече онзи-важния и чакам.Твой приятел и опонент-Румен Атанасов++

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>