Кандидатури за новия УС на БФПС: Борис Божилов

Кандидатури за новия УС на БФПС: Борис Божилов
User Rating: 0 (0 votes)
фото: franceix.net

За да се получи по-обективно представяне, pluvane.net предоставя възможност на всички, издигащи кандидатури за новия УС на БФПС, да запознаят плувната общност със своите виждания, желания, цели, принципи и т.н., свързани с представата им за успешна работа на новия УС на БФПС.

Очакваме вашите предложения! (pluvane.net)

Правилник на УС на БФПС
Устав БФПС

Борис Божилов, ПК „Омега-01″
Цели-и-задачи
Принципи

Кандидатура на Борис Божилов, издигната от ПК „Омега-01″

253066_10151163293932521_199386824_nДраги читатели, приятели и колеги – делегати на ОИСъбрание 2016г. (26.4.2016г.), ПК „Омега-01″, гр.София, на предстоящото събрание сред предложенията за ръководни постове ще издигне и моята кандидатура за член на УС на БФПС, като представител на нашия клуб. Ето защо, считам за нормално и етично да ви запозная с моите възгледи за работата на този нов УС. С две думи, ако бъда избран за член на УС, ще работя изцяло по нещата, които ще ви представя в няколко материала, които разработвам още от миналото ОС през 2015г. Твърдо вярвам, че ако тези мои принципи на работа, цели и задачи, променени наредби и правилници заработят, българското плуване ще отскочи от дъното и ще се нареди редом до нормалните, европейски народи. Като втори документ ви представям „Целите и задачите“, които е добре да се следват от У.С. през следващите 5 години. Твърдо вярвам, че изпълнението им ще е гаранция за успеха на новото ръководство.

ПРИНЦИПИ на работа на УС на БФПС – (2016 -2021г.)
 1.  УС ще работи единствено и само за развитието на плуваните спортове  в България във всичките им аспекти и категории. У.С. ще се освобождава бързо и решително от свои членове или длъжностни лица поставили личният си интерес над обществения.
 2. УС и различните комисии ще работят в пълна прозрачност, финансова отчетност и демократичност  при вземането на решения.
 3.  Финансите, с които разполага БФПС, ще достигат  по максимално  пряк, бърз, разнообразен и регламентиран  начин до състезатели, треньори и плувни клубове. Контролна (бюджетна) комисия ще следи и отговаря за законното и справедливо разходване на средствата.
 4. УС в качеството си на ръководен орган на БФПС поема изцяло отговорността за развитието и  популяризирането на плувните спортове в България и изпълнението на планираната програма 2016-2021г.
 5. Основен принцип на УС ще бъде популяризирането и рекламирането на услугата „Обучение по плуване” в България, с цел рязко увеличение на масовостта, клубовете, материалната база и  хората, занимаващи се с плувни спортове.
 6. При спорни или от особена важност решения, УС ще провежда допитване (анкета) до спортните клубове членове на федерацията, с цел по-демократично вземане на решенията между отделните Общи събрания.
 7. УС на БФПС ще работи активно за удължаване на спортното дълголетие в младежките възрасти, по-ангажирано подпомагане на спортовете скокове във вода и синхронно плуване, регламентиране на статута на височинните скокове и плуването в открити води, както и приемане  на ветеранското плуване към системата на БФПС в отделна възрастова група.
ЦЕЛИ и ЗАДАЧИ пред У.С. – 2016-2021г.
 1. Повишаване на масовостта  сред  децата и възрастните практивуащи 3-те плувни спорта. Увеличение на регистрираните състезатели (до над 3500 бр.) и броя на плувните клубове (до над 80 бр.) свързани с 3-те плувни спорта.
 2. Плавно повишение в дългосрочен план на спортните успехи в състезания и турнири от световен и европейски мащаб.
 3. Частично включване на ветеранското плуване в общото класиране  (точкуване) на клубовете в края на годината.
 4. Повишаване броя на турнирите от вътрешния календар (до над 10 бр.), категоризация на същите и частичното им финансиране съобразно категорията.
 5. Организиране на международен турнир “Гранд при на България”, включен в календара на ЛЕН.
 6. Създаване на “Наградна система” в състезанията от календара на ДЛОШ-ти при юношите и девойките старша, младша възраст и възрастта – мъже и жени.
 7. Провеждане на поне 2 треньорски семинара годишно с изтъкнати специалисти от САЩ и/или Европа.
 8. Провеждане на 2 задължителни треньорски семинара годишно с най-успешните треньори от  България при малките и големите възрасти. Споделяне на информацията за успеха и нейното детайлизиране.
 9. Закупуване на 8 местен пътнически микробус за нуждите на националните отбори, организацията  на ДЛОШ –ти и посещения на международни турнири.
 10. Сключване на договор за реклама с генерален спонсор за сума близка до или над 200 000лв.
 11. Стимулиране на състезателите и треньорите при постигане на национален рекорд при всички възрасти, както и при достигане на нормите за МС. Отмяна на лимитите при националните рекорди.
 12. Активно сътрудничество и частично финансиране на печатни издания, сайтове свързани с плувните спортове и статистики/ранглисти, подпомагащи работата на БФПС.
 13. Отмяна на входящите времена при ДЛОШ-ти, намаление на таксите и глобите в тарифите на БФПС, намаление на таксите за учредяване на нов клуб, намаление на влиянието  на коефициентите за отдалеченост и категоризация, създаване на коефициент за повишаване на резултатите от детските възрасти .
 14. Финансиране на клубовете (извън подпомагането от ММС) съобразно спечелените точки от ДЛОП и състезателите класирали се до 12-то или по-долно място за съответната година по точковата система на ФИНА в класацията „Най-добър плувец на България”.
 15. Създаване и обновяване на подробни статистически, информационни  справки в градовете със съществуващи плувни клубове, съдържаща: брой членове, брой медали и купи, брой национали, подробни контакти, брой участници в ДЛОП, брой треньори, категория на клуба, брой необучени състезатели, допуснати до ДЛОП и др.
 16. Създаване на контролен съвет (комисия) от 3 души (членове на У.С.), пряко отговорни за контрола, законността, харчовете и постъпленията в касата на БФПС.
 17. Тясно сътрудничество с Фина и Лен с цел провеждане на съдийски семинари и повишаване квалификацията на българските съдии до степен на статут „Международен съдия”.
 18. Създаване на програма за високо спортно майсторство с 8 годишен хоризонт.
 19. Активно сътрудничество с бизнеса, общините и държавата с цел построяване на нови басейни и ремонтиране на настоящите.

3 Comments

 1. Любен Коприваров  /  12.03.2016, 20:00 Reply

  Не грамотно написано. Само с постове във феисбук не става, иска се още. За което господина няма капацитет.

 2. Борис Божилов
  Бруно  /  13.03.2016, 21:12 Reply

  Моля за извинение ,ако съм допуснал някъде някоя правописна грищчица….пиша на изтрита клавиатура и съм леко далекоглед. И г-н Коприваров …“неграмотен“- се пише ! Не -“не грамотен“…В смисъл -слято…Ще ви помоля за вашия компетентен коментар върху моите виждания , явно капацитетът ми е недостатъчен да ви разбера..!?

 3. Любен Коприваров  /  13.03.2016, 21:59 Reply

  Интервалът е двузначен. За ирония, за падение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>