Как се плува 200м бътерфлай за 1:55 с честота 31

Как се плува 200м бътерфлай за 1:55 с честота 31
User Rating: 4.7 (2 votes)

2015г. Гуанджу (Кор), Универсиада  – 200м бътерфлай.

Обърнете внимание на плуващия във втори коридор Юя Яджима (Яп.), спечелил сребърния медал с време 1:55,7 с честота на загребванията 31, докато всички останали плуват с обичайната честота на загребвания – 40.

Гари Хол: „Преди да видя това плуване, бих заложил къщата си, че никой не може да плува 200м бътерфлай за 1:55 с честота 31. И по-добре, че не съм го направил“. Юя с техника на плуване „гмуркане на делфин“ е в състояние да постигне тази скорост само благодарение на силното ритане с крака, отличното обтекаемо положение и мощни съгласувани движения. Дишайки на всяко загребване, Юя се вдига високо над водата, закръгляюки гърба си (като в бруста). След това бързо пренася ръцете напред, рязко навежда главата, натиска горната част на торса надолу и заема компактно обтекаемо положение, точно съгласувайки по време и трите движения на повърхността на водата с второто ритане, насочено надолу. След това задържа ръцете отпред достатъчно дълго, за да направи първото ритне с краката в това обтекаемо положение. В резултат под водата възниква много мощен импулс, който му позволява да се конкурира с останалите плувци, с по-голяма честота на загребването“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>