Интересни факти от живота на Юлия Ефимова

Интересни факти от живота на Юлия Ефимова
User Rating: 5.9 (1 votes)

Юлия Ефимова: „В групата на Сало и по-рано е имало случаи с положителни проби, всичките  – нелепи“
Медалистката от олимпийските игри Юлия Ефимова разказва за това, как Дейвид Сало е приел новината за положителната й допинг проба, а също и за помощта от страна на по-ранщната си конкурентка – Джесика Харди.

- Сало ядоса ли ви се?

- Разбира се, той са огорчи. И за мен, и за себе си. Работата е там, че и по-рано е имало случаи на положителни допинг проби сред спортистите на Сало. И всичките – нелепи. Кой изпил енергизираща напитка, кой – хапче за глава.

Това е просто невероятно съвпадение! Доколкото знам, Сало е единственият треньор в света, който е противник на хапчетата под каквато и да е форма. Дори на витамините. За някакви фармакологични програми при него даже и дума не може да става.

- В търсенето на адвокат ви помогна непримиримата конкурентка Джесика Харди

- И аз се учудих, но в Америка това е възможно. Руски адвокати не познавам. Федерацията ми предложи швейцарец, но аз избрах американския вариант. Той има положителен опит в подобни дела.http://pluvane.net/wp-admin/post.php?post=7311&action=edit&message=6

Седем интересни факта за Юлия Ефимова

Розово зайче, Bon Jovi, Таганрог и ваната в Грозни помагат на Юлия Ефимова да стане двукратна световна шампионка в Барселона 2013

1.Родена в Грозни

Първият любопитен факт от живота на Юлия Ефимова не е трудно да се открие – за това е достатъчно да прочетете кратката биография на спортистката, но за болшинството читатели той по-скоро ще си е истинска изненада. Работата е в това, че Ефимова е родена в Чеченската република, в град Грозни. Именно там някога са се срещнали баба й и дядо й, там се е появил на бял свят сина им Андрей, който станал баща на бъдещата шампионка. Той живял в Чечня 35 години, нагледал се на какво ли не, натърпял се и когато започнала войната, решил да отведе семейството си от града, (т.н. І-ва Чеченска война през 1991, admin). Юлия била само на две години, когато се озовала във Волгодонск, където и започнала да се обучава на плуване. И вече в съзнателна възраст, тя направила още две важни в живота й премествания: в Таганрог при треньорката Ирина Вятчанина и новите възможности и след това в САЩ, където живее и тренира досега.

52247bоэ

2. Да плуваш преди да проходиш

Където и да се е родила Юлия, така или иначе щеше да стане спортист. Семейството й напълно обосновано може да  се нарече спортно: баба й се занимавала с колоездене, дори взимала участие в шампионатите на страната, а в семейството и досега се пази купата, която тя получила. Бащата на Юлия работил в басейна и доколкото нямало кой да седи с нея вкъщи, често взимал дъщеря си със себе си на работа, където Ефимова постепенно започнала да изпреварва дори по-големите конкурентки. И изобщо, родителите я научили да плува в най-ранна възраст: баща й бил привърженик на теорията „да плуваш преди да проходиш“ и затова Юлия спряла да се страхува от водата преди още да разбере, че трябва да се бои от нея  -научила се да плува още във ваната на жилището в Грозни.

2

3. А това е Таганрог …

Ефимова притежава шампионски характер – в това няма никакво съмнение. За това говорят и треньорите, и самата спортистка, която се отличава със завидно упорство. От една страна, това е страхотно: момичето винаги се стремяло да постига целите си на всяка цена. От друга: това качество често водело до конфликти, например с  баща й, който й бил личен треньор, и желание да захвърли всичко, когато нещо не се получава. Въпреки всичко, Юлия винаги се връщала в басейна. Всъщност, веднъж все пак се случило нещо, което можело да доведе до загубата за спорта на бъдещата шампионка (друг такъв повратен момент в кариерата й е историята с наказанието й за допинг, което тече в момента, admin): в един момент Юлия надраснала възможностите на Волгодонск – трябвало да се пътува за участие в големи състезания, шампионатите на Русия, а парите за това не стигали.  Да финансира всички пътувания от собствения си джоб не можел и бащата на Ефимова и затова се наложило да пропусне няколко големи старта. Но изход от положението бил намерен: на 13 години на Юлия се наложило да замине за Таганрог, където , където имало не само пари, но и големи басейни, и силни спаринг-партньори, и треньорката Ирина Вятчанина, която открила в лицето на Юлия огромен талант.

3

4. Без фотоапарати

По принцип работата на Юлия може да се проследи навсякъде. Многочислените фенове винаги имат възможност да оценят резултатите на Ефимова на вътрешни или международни стартове, а за това, как спортистката си почива – се знае малко. Самата Юлия признава, че понякога душата й жадува за най-обикновена почивка някъде в Крим, разбира се с шишчета и вино, чаша от което от време навреме може да си позволи. А що се отнася до това, как си почива в свободното време в Америка, то там спортистката се занимава със сърфинг, към който, за сега на шега, смята да ориентира цялото си внимание след Олимпиадата в Рио. Освен това трябва да се добави, че красавицата Юлия не обича много да се снима, като отбелязва, че не е много благосклонна да се снима за модни списания.

432317

5. Розовите талисмани

Нашумялата история за изчезването или дори кражбата на любимата розова шапка, която беше нещо като талисман за спортистката, припомни и още една любопитна подробност. Дълго време Юлия Ефимова отиваше на състезания задължително с компанията на своето розово плюшено зайче. Според признанието на Ирина Вятчанина, колкото и багаж да се е налагало да приготвя, колкото и натъпкани да са били куфарите, в тях винаги се е намирало място за любимата играчка, която помагала на спортистката да печели. Зайчето, обаче, губи статуса си на постоянен талисман, отстъпвайки място на упоменатата розова шапка, например. Но, както вече достоверно е известно, дори нейното отсъствие не може да притесни Юлия Ефимова – тя така или иначе побеждава.

543801

6. Съдраните дънки ала Бон Джоуви

Юлия е стилно момиче. Както сама казва, обикновено си купува дрехи, които й харесват, а след това те стават модерни. Ефимова не се ограничава с някакъв определен стил в модата: може да премери съдрани дънки, но може и да се облече и елегантно – в зависимост от настроението й. Така е и с музикалните предпочитания на спортистката, която впрочем, не е почитател на родните руски изпълнители, с изключение единствено на групата «Банд’Ерос». Измежду чуждестранните изпълнители Юлия има повече любимци: и Red Hot Chili Peppers, и Offspring, и Nickelback, и дори Bon Jovi, чиято песен слуша преди всеки старт. Не е трудно да се сетим, че това е хитът „It’s my life“. Стилът й се допълва и от колата й „Ауди“, която спортистката получи за призовото място в Лондон`2012, именно с нея тя се придвижва из града. Струва си да се отбележи, че Юлия много обича да готви и експериментира в кухнята и много си пада по сладоледа.

439431

7. Три деца и вила покрай морето

Мечтата на всеки спортист, състезаващ се на високо ниво, винаги е ясна – победа на Олимпийски игри. Ефимова не успя да спечели награда в Пекин, но се поправи на 200-метровата дистанция в Лондон, като спечели бронза. Но, разбира се на световната шампионка й се иска да победи и на Олимпийските игри, за които усилено се готви. Трябва да се отбележи, че Юлия се пробва и в съчетаното плуване, така че е напълно възможно през 2016 година да видим рускинята на само в бруста, но в съчетаните дисциплини. Що се отнася до личните планове, то Ефимова смята, че те по нищо не се различават от тези на останалите. Спортистката мечтае за голяма къща на брега на топло море или езеро, за задружно семейство с две-три деца.

превод: admin
източник: championat

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>