За етичните правила и други проблеми в системата на БФПС

За етичните правила и други проблеми в системата на БФПС
User Rating: 5.8 (1 votes)

фото: thelittlechimpsociety.com

Този документ излезе наяве и стана достояние на всички, запознаваме се с него – идеята за решаване на проблемите и правилното развитие на плувната федерация в качеството й на обществено полезно сдружение и „реализиране на ползи“ за плувния спорт в България все пак е обща за всички членове на федерацията.

„Действащият ви устав не предвижда ред за осъществяване на ефективно спортно правосъдие и контрол и в този смисъл е ограничена възможността на БФПС да реагира на евентуални нарушения на честността и реда за провеждане и организиране на състезания.

Липсата на контролиращи и дисциплинарни органи на БФПС прави трудно решаването на възникнали спорове и конфликти между клубове, състезатели и длъжностни лица, които най-общо нарушават правилата…

Липсват етични правила в системата на БФПС“

„Предлагам да няма ограничаване в мандатността при избора на председател и генерален секретар на БФПС“

„Специфиччните изисквания на ЛЕН и ФИНА следва да се запазят, предлагам да бъде изготвен „Етичен кодекс“ на БФПС, в устава да бъдет предвидени поне 4 комисии, които да обезпечават дейността на БФПС и да бъдат изготвени правилници за тяхната дейност.

Всички тези действия следва да бъдат извършени след наложително според мен приемане на нова устав“

адв.Р.Василев

Пълният документ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>