Георги Аврамчев: Българска федерация плувни спортове не е нито на Аврамчев, нито на Стойчев, нито на Таня Богомилова

Георги Аврамчев в отговор на Отвореното писмо на Петър Стойчев

Георги Аврамчев: Българска федерация плувни спортове не е нито на Аврамчев, нито на Стойчев, нито на Таня Богомилова
User Rating: 0 (0 votes)
снимка: Sportal.bg
Василен Димитров / http://bgswim.com/

Председателят на БФПС Георги Аврамчев е изненадан от откритото писмо на Петър Стойчев, в което плувната федерация е критикувана по няколко точки относно предложенията за промените в устава, които трябва да бъде обсъждани и гласувани утре на извънредно събрание Общо събрание.

”Когато Управителният съвет взе решение за проектоустава, г-н Стойчев също гласува по всички точки със “ЗА”. Беше против единствено въпроса, касаещ мандатността. Има го документирано в протокол от заседанието. Изненадам съм от това открито писмо. В крайна сметка БФПС даде възможност на клубовете да изпратят своите предложения за промяна в устава, които да бъдат вписани в проектоустава. Клубовете ще решат на Общото събрание какъв да бъде той. Те са важните, Там си вадят хляба с плуване”, коментира пред BGswim.com Георги Аврамчев.

Допълни, че промените се правят за доброто на българското плуване.

“Българска федерация плувни спортове не е нито на Аврамчев, нито на Стойчев, нито на Таня Богомилова. БФПС е за българското плуване, плувците, децата и треньорите. Така че всякакви обвинения, че ще бъдат правени промени в устава, за да си гарантираме оставане на власт са несъстоятелни”, допълни Аврамчев.

Извънредното Общото събрание на БФПС ще се състои в сряда (22 ноември) на петия етаж на Спортното министерство в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>