Владимир Морозов преминава към професионалния спорт

Владимир Морозов преминава към професионалния спорт
User Rating: 0 (0 votes)
фото: deepbluemedia
 

Бронзовият олимпийски медалист и двукратен световен шампион на малък басейн от следващата година няма да се състезава за Южно калифорнийския университет в NCAA (Национална асоциация на студентския спорт).

Решението му е замислено отдавна. На практика учебният процес пречи и е трудно съвместим с тренировъчния график. От 15 учебни седмици Морозов пропуска шест, за да може да се подготви за студентския шампионат на Америка и финала на Купата на Русия. Той все още няма ясна идея, дали само ще отложи учението си или ще го прекрати. Отговорът на този въпрос зависи от това, къде ще се установи да живее след края на плувната си кариера.

За момента спортната му кариера е на първо място. До Олимпиадата в Рио остават три години, през които смята да приложи максимално усилия, за да бъде максимално подготвен на самите Игри.

Решението да премине към професионалния спорт Морозов взима сам, като решаващо се оказва участието му във финалите на Купата на Русия в Казан, където доказва на самия себе си, че може да постигне сериозни резултати и на голям басейн и че има реални шансове за призови места на Световното първенство.

Сега вече Морозов ще има възможност да тренира заедно с Юлия Ефимова, Никита Лобинцев, Александър Сухоруков и Александър Тихонов в групата на легендарния Дейвид Сало.

по материали на russwimming.ru

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>