Валя Атанасова – управител на плувния басейн в Благоевград

Валя Атанасова – управител на плувния басейн в Благоевград
User Rating: 0 (0 votes)
struma.com

Председателката на плувен клуб Пирин Благоевград Валентина Атанасова ще управлява новия закрит плувен басейн в областния център. Бившата състезателка по плуване и дългогодишна треньорка в клуба ще ръководи съоръжението, което днес отвори официално врати.

“Вече има заявен интерес за Държавно лично отборно първенство по плуване „Весел делфин“, което се провежда юни месец, поясни Валентна Атанасова. Новоизграденият басейн, който е с размери 50X25, е трети по рода си в цялата страна. В него ще се провеждат държавни първенства, международни състезания и ще бъде в полза за града, развитие на туризма и икономиката, според кмета Атанас Камбитов. Очаква се от Атанасова да лобира в родната федерация, за повече състезания, на които басейна да бъде домакин.

Освен това Валя има контакти с клубове от чужбина, които биха могли да провеждат подготовката си в новото бижу на Благоевград. От тук нататък графиците за провеждане на тренировки в басейна ще минават за одобрение през Атанасова, което едва ли ще се понрави на другия клуб в града GD-SPORT. В същото време все още не е определена входна такса за басейна. „Ние не търсим и не очакваме печалба от басейна, приходите от билети няма да стигат и за поддръжка на съоръжението, по-скоро за нас е приоритет социалният ефект“, обясни д-р Камбитов.

Съоръжението ще се използва безплатно от плувните клубове в общината, а за посетители ще има билет със символична цена, но каква ще е тя все още не е ясно.

Лъчо Петров

1 Comment

  1. Мартин  /  20.04.2016, 10:05 Reply

    Здравейте,
    Дали някъде може да видят резултатите от страхотния турнир проведен на 09.04.2016 г.
    Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>