БФПС може да получава $25 хиляди ежегодно като финансова помощ от FINA

БФПС може да получава $25 хиляди ежегодно като финансова помощ от FINA
User Rating: 0 (0 votes)

снимка: fina.org

По време на заседанието на бюрото, проведено днес в китайския град Саня, FINA одобри нова програма, насочена пряко към подпомагането на националните федерации чрез разпределяне до 70%  от приходите от телевизионна реклама на МОК. Този проект представлява общо 21,5 милиона щатски долара през следващия четиригодишен период. Програмата е насочена към подпомагане на националните федерации влизащи в състава на FINA в развитието на тяхната дейност.
Всяка национална федерация, чиито представители са взимали участие в Световното първенство по водни спортове, Световното на малък басейн и Световното за младежи, ще получава по $25 хиляди ежегодно като финансова помощ по проекти, свързани с:

  • строителство, реконструкция или поддръжка на спортни обекти;
  • закупуване или наемане на оборудване  и спортен инвентар
  • административни разходи;
  • технологични ресурси (уебсайт, онлайн класиране, база данни);
  • техническа поддръжка;
  • подготовка и обучение на спортисти, треньори и длъжностни лица;
  •  подготовка и участие в национални и континентални състезания;
  • програми свързани с намирането на таланти.

„Отчитайки високата позиция на FINA в олимпийското движение и определящия принос на членовете на организацията в нейния успех, смятаме за необходимо създаването на специална програма за подкрепа на дейността на националните федерации на всички пет континента“ – заявява президентът на FINA Хулио Маглионе“.

Специалната комисия детайлно ще разучи и одобри проектите, които представян националните федерации. Комисията ще оцени ценността, жизнеспособността и качеството на предложенията.

Още подробности в сайта на FINA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>