Бразилската федерация по плуване забрани фастскините във възрастовите групи

Бразилската федерация по плуване забрани фастскините във възрастовите групи
User Rating: 0 (0 votes)

Бразилската федерация по плуване (CBDA) преди няколко дена взе решение да забрани високо технологичните костюми във възрастовите групи, считано от 2018г. Споразумението за тази стъпка е постигнато след проведени проучвания и срещи. Ренато Кордани, Генерален директор в CBDA, смята, че мярката ще подпомогне демократизацията на плуването в Бразилия, както и цялостното му развитие ако не в този олимпийски цикъл, то поне в в следващите. Мярката е част от промяната на идеологията на спортисти и треньори, целяща да се осъзнаят факторите за доброто представяне – обучение, техника и добра дисциплина, а не технологичните бански. С нея се очаква да се постигне и психологическа увереност в младите спортисти. Взима се предвид и високата, недостъпна за всеки, цена на т.н. „състезателни бански“, създаваща социално неравенство сред плуващите деца.

Бразилия на практика е първата страна, която предприема тази радикална мярка, но има и свои съмишленици в Австралия и плувни организации в Южна Калифорния.

Най-вероятно инициативата ще се разрасне, но гигантите в плувната индустрия едва ли ще стоят с кръстени ръце. Възрастовите групи представляват огромен процент от потребителите на бански костюми, а големите марки не биха се съгласили без бой да се лишат от приходите на „фастскините“, чиято цена е драстично по-голяма от обикновените бански костюми.

Родителите бъркат доста дълбоко в семейния бюджет, за да осигурят на децата си чувство за равностойност с конкурентите си, а за някои това е непосилен лукс.

Какво мислите вие по този въпрос?

Попълнете нашата анкета за и против Fastskin
Постановлението на CBDA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>