Боб Бауман ще подготвя турските плувци за Олимпиадата в Рио

Боб Бауман ще подготвя турските плувци за Олимпиадата в Рио
User Rating: 4.6 (1 votes)
фото: articles.baltimoresun

Турция подписва договор с треньора на Майкъл Фелпс Боб Бауман като консултант за плуваната им програма за Олимпийските игри 2016 в Рио де Жанейро и Игрите 2020, чието домакинство Турция се надява да спечели.

Боб Бауман, който доведе Фелпс до рекордните 18 златни медала и общо 22 олимпийски медала, ще помага при избора на плувци и ще консултира Турската федерация по плуване относно стратегиите за развитие на състезателите, заявява турският министър на младежта и спорта.

Назначението е част от турската политика да се подготвят състезатели в плуването и в други важни олимпийски спортове. До него се стигна, след като турската компания за мобилни телефони Turkcell прие да спонсорира плуването и леката атлетика.

Първата задача на Бауман ще бъде да избере плувци с потенциал измежду 200 000 младежи, поясни служител на спортното министерство.

Досега турски плувец не е печелил олимпийски медал.

източник: AP

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>