Благоевград – общинските съветници предлагат задължителни часове по плуване

Благоевград – общинските съветници предлагат задължителни часове по плуване
User Rating: 5.7 (1 votes)

сн./ viaranews.com

Още малко добра воля и Благоевград ще се окаже общински център с най-много басейни на глава от населението и с действаща програма за плуването като масов спорт сред подрастващите!

 bnt.bg
Общински съветници от Благоевград предлагат часовете по плуване за учениците от първи до седми клас да са задължителни, като се провеждат веднъж седмично, извън учебно време. Предложението е тренировките да са между 40 и 60 минути в общинския басейн.
Съветници предлагат също така да бъдат ремонтират басейните в две от училищата в Благоевград, които не се ползват от години. Средно училище „Иван Вазов“ разполага с необходимата база за провеждане на уроци по плуване, но е нужен основен ремонт на съоръжението.
Басейнът в училището не работи от 24 години. За ремонта му са необходими около 150 до 200 000 лв.
Общинските съветници предлагат, за да се намалят разходите по поддръжка на басейните и захранването им да се използва вода от минералните извори в Благоевград, с която в момента се пълни и общинския басейн.

Вижте целия материал и видео в bnt.bg
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>