Басейн Червено знаме със сантиметър по-къс за Евро’85 – bgsprint.com

Басейн Червено знаме със сантиметър по-къс за Евро’85 – bgsprint.com
User Rating: 0 (0 votes)

Плувните среди, както и спортните управници през последните 20 г., са наясно със състоянието на комплекса (най-вече покритата част), приел през 1985 г. елита на Европа.

Подобен би трябвало да е потресът и за превърналата се в джунгла насред Борисовата градина къпалня „Мария Луиза“, край чийто обрасли високи огради от десетилетие децата си разхождат столичани. Или да се зачудят защо през топлите месеци отборите от „сините“ спортове не могат да използват по предназначение трите открити басейна на „Диана“?

Или пък изобщо да се запитат как така за двумилионна София община, районни общини, държава, федерации и клубове, настоятелства, организации и пр. така и не можаха и не могат да намерят общ език, за да решат въпроса.
Както и да е, затрогващият репортаж на BTV, показал сълзите на шампионката и генерален секретар на БФПС Таня Богомилова, е повод СПРИНТ да припомни любопитна история, свързана с комплекс „Червено знаме“, който можеше и да не бъде домакин на шампионата на Европа през 1985 г. заради грешка в изчисленията…

Вижте целия текст в bgsprint.com

pdf

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>