Антидопингова комисия на FINA ще контролира и сътрудничи на РУСАДА в Казан

Може ли без допинг да се постигат високи резултати?

Антидопингова комисия на FINA ще контролира и сътрудничи на РУСАДА в Казан
User Rating: 0 (0 votes)
фото: m.rsport

Във връзка с провеждането на 16 Световно първенство по водни спортове – Казан 2015 (Татарстан, Русия) е решено допинг пробите да бъдат събирани от РУСАДА под контрола и сътрудничеството на експерти от други акредитирани WADA лаборатории. Работата на РУСАДА ще се извършва под контрола на специална антидопингова комисия на FINA. Пробите ще се тестват в Московската антидопингова лаборатория, акредитирана от WADA.

Министерството на спорта в Русия декларира изцяло готовността си за съдействие и сътрудничество на FINA.

В началото на декември 2014г Германската телевизия ARD пусна документален филм за допинг кризата в Русия, в който се заявява, че най-вероятно 99% от руските спортисти употребяват забранени субстанции. Въпреки че филмът съсредоточва вниманието си най-вече върху леката атлетика, плуването не остава незабелязано.

„Високите постижения не могат да се осъществят без допинг” – казват авторите на филма.

pluvane.net  се разграничава от тенденциозното представяне на допинг употребата в Русия и не приема на 100%  мнението на авторите на филма. Още повече, че изложените факти, догадки и цифри не са съпоставени с разследване на ситуацията със злоупотребите в спорта в други световни сили.

допълнено на 12.05.2015г.: субтитрите от филма са снети, затова ви ги предлагаме в текстов вариант

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>