Адам Пийти – допинг скандалите сринаха репутацията на спорта

Адам Пийти – допинг скандалите сринаха репутацията на спорта
User Rating: 0 (0 votes)
фото: www.imgdad.com

Адам Пийти призовава Световната агенция за борба с допинга (WADA) и FINA „да постъпят правилно“ и се уверят, че всички готвещи се за битката в Рио са тествани, проверявани и контролирани като него самия.

„Последните допинг скандали послужиха да се срине репутацията във всеки един спорт, включително и плуването. Тази пародия допринесе упоритата работа и отдаденост не само на състезателите сами за себе си, но и на треньори, родители и други поддържащи лица, да бъдe дискредитирана“.

 Адам Пийти заявява, че през последните три седмици е проверяван три пъти от антидопинговите служители: „Смятам, че повече тестове, повече редовни тествания за допинг – са необходими“.

„Ако хората ме гледат и си казват, той взе златото, значи не му е чиста работата (в Рио), то това би било липса на всякакво уважение. Хората не искат да гледат и да си казват “щом спечели, значи е измамник“. Ние искаме спортът, и то нашият спорт, да е място, където празнуваме постиженията си и искаме хората да знаят, че сме чисти. Правенето на тестове е скъпо нещо, но много по-скъпа е загубата на репутация от спортисти, които използват нечестни методи в спорта. Смятам, че повече тестове, повече редовни тествания – са необходими“.

FINA възнамерява да извърши между 5 и 7 пъти допинг тестове преди РИО  на всички топ 10 най-добри плувци в света. Пробите с кръв ще се съхраняват в продължение на 10 години, така че ако е имало някаква злоупотреба днес и не е могла да бъде открита заради използването на нерегистрирана технология, то в близките 10 години това едва ли ще остане скрито.

източник: swimvortex.com

1 Comment

  1. румен атанасов  /  03.04.2016, 8:09 Reply

    Голям допинг скандал избухна във Великобритания.Тази вечер ARD ще покаже филм за тези мушмороци.Нека сега да видим онзи нахалник Себастиан Коу/президент на IAAF/ как ще“ го ухапе коня“.И да видим как ше мига на талази след като скача като мома-втора употреба преди седмица срещу руснаците.В плуването британците също ще ритнат бакърчето особено този наперен момък който се появи от нищото преди 2 години.И той се е зобил и се опитва да се изсули.Румен Атанасов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>